Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Με συντεταγμένο τρόπο θα γίνει το Brexit δήλωσε η Μέρκελ!

"Έχουμε ευκαιρίες να φτάσουμε εκεί.."

11 Σεπτεμβρίου 2019 14:15
Με συντεταγμένο τρόπο θα γίνει το Brexit δήλωσε η Μέρκελ!

Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε για το Brexit ότι θα υπάρξουν ευκαιρίες για να φτάσουμε εκεί με συντεταγμένο τρόπο! Brexit: Τι θα γίνει με τα δίδακτρα των Ελλήνων που σπουδάζουν στη Βρετανία;

Κατά την διάρκεια της σημερινής ομιλία της ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου, δήλωσε «πεπεισμένη ότι έχουμε ακόμη όλες τις ευκαιρίες να φθάσουμε εκεί κατά συντεταγμένο τρόπο», δηλαδή, με συμφωνία. «Και η γερμανική κυβέρνηση θα παραμείνει προσηλωμένη μέχρι την τελευταία ημέρα ώστε να γίνει αυτό δυνατόν». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η Γερμανία είναι «επίσης προετοιμασμένη για την περίπτωση μη συντεταγμένης εξόδου».

«Ομως, παραμένει το γεγονός ότι μετά την αποχώρηση της Βρετανίας, θα έχουμε έναν οικονομικό ανταγωνιστή στην πόρτα μας, ακόμη και αν θέλουμε να διατηρήσουμε στενή συνεργασία στους τομείς της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής, της ασφάλειας και φιλικές σχέσεις», προειδοποίησε η καγκελάριος Μέρκελ προσθέτοντας ότι οι 27 χώρες μέλη της Ενωσης θα πρέπει να ενωθούν και να ενισχύσουν το ευρωπαϊκό σχέδιο.

«Από την μία πλευρά, ως Ευρωπαίοι είμαστε πιο αδύναμοι με την έξοδο της Βρετανίας -αυτό πρέπει να ειπωθεί- αλλά, από την άλλη πλευρά, αυτή είναι η στιγμή για να αναπτύξουμε νέες δυνάμεις», δήλωσε ενώπιον των Γερμανών βουλευτών η Ανγκελα Μέρκελ.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την νέα κατεύθυνση της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπό την προεδρία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η Μέρκελ τόνισε ότι το ευρωπαϊκό μπλοκ πρέπει να υποστηρίξει την ιδέα της πολυμέρειας. «Καμία χώρα στον κόσμο δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά της μόνη της και αν όλοι εργασθούμε ο ένας εναντίον του άλλου, δεν θα κερδίσουμε. Πιστεύω στις καταστάσεις όπου όλοι βγαίνουν κερδισμένοι, εάν εργασθούμε μαζί».

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει ότι θα επιδιώξει να πείσει την Ευρωπαϊκή Ενωση να του δώσει νέα συμφωνία διαζυγίου μέχρι την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της 17ης και 18ης Οκτωβρίου. Το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που δεσμεύει τον πρωθυπουργό να ζητήσει παράταση της προθεσμίας για την έξοδο που λήγει στις 31 Οκτωβρίου, εάν δεν υπάρξει συμφωνία, αλλά ο Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ζητήσει παράταση.

"Κότα με σ@@@α πολιτική!": Τα "γαλλικά" που ακούστηκαν στο βρετανικό κοινοβούλιο!

Σε πρόωρες εκλογές κάλεσε τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν ο Μπόρις Τζόνσον αποκαλώντας τον «κότα» και χαρακτηρίζοντας την οικονομική πολιτική της αντιπολίτευσης «σ@@@α». Η επεισοδιακή συνεδρίαση στο βρετανικό κοινοβούλιο αφότου έχασε την πλειοψηφία ο Τζόνσον και αποφάσισε τη διαγραφή των «ανταρτών» των Τόρις. Brexit: Έχασε την πλειοψηφία ο Τζόνσον! (Video)

Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από τον αρχηγό των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, να συμφωνήσει στη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 15 Οκτωβρίου και χαρακτήρισε «νομοσχέδιο παράδοσης» στην Ευρωπαϊκή Ένωση το σχέδιο της αντιπολίτευσης για να προληφθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

«Αυτή η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου και υπάρχει μόνο ένα εμπόδιο στον δρόμο μας, αυτό είναι το ‘νομοσχέδιο παράδοσης’ που προτείνεται αυτή τη στιγμή από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Τζόνσον απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο.

«Καλώ τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να επιβεβαιώσει, όταν λάβει τον λόγο, πως, αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο παράδοσης, θα επιτρέψει στον λαό αυτής της χώρας να εκφράσει την άποψή του γι’ αυτά που (ο Κόρμπιν) προτείνει να παραδοθούν στο όνομά του, με διεξαγωγή εκλογών στις 15 Οκτωβρίου», ανέφερε.

Ο Τζόνσον αποκάλεσε «κότα» τον Κόρμπιν και είπε πως η οικονομική πολιτική του Εργατικού Κόμματος είναι «σ@@@α».

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν είχε ξεκαθαρίσει στα κόμματα της αντιπολίτευσης πως δεν θα πέσει «στην παγίδα του Μπόρις Τζόνσον» και δεν θα υποστηρίξει τη διεξαγωγή νέων εκλογών μέχρι να πειστεί ότι δεν υπάρχει πλέον απειλή για ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

«Ο Τζέρεμι έκανε σαφές πως το Εργατικό κόμμα θέλει γενικές εκλογές και σύντομα, όμως δεν θα πέσουμε στην παγίδα του Μπόρις Τζόνσον», ανέφερε το γραφείο του σε δήλωση που εξέδωσε.

«Είπε πως το Εργατικό κόμμα δεν θα υποστηρίξει την πραγματοποίηση βουλευτικών εκλογών μέχρι να πειστούμε πως η απειλή της μη συμφωνίας έχει εκλείψει».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share