Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020

Brexit: Τι θα γίνει με τα δίδακτρα των Ελλήνων που σπουδάζουν στη Βρετανία;

Προσοχή!

6 Σεπτεμβρίου 2019 11:59
Brexit: Τι θα γίνει με τα δίδακτρα των Ελλήνων που σπουδάζουν στη Βρετανία;

Ανησυχία προκαλεί το Brexit στους γονείς των οποίων τα παιδιά σπουδάζουν στην Βρετανία. "Κότα με σ@@@α πολιτική!": Τα "γαλλικά" που ακούστηκαν στο βρετανικό κοινοβούλιο!

Στο Brexit και τον τρόπο που αυτό θα επηρεάσει τους φοιτητές στη Βρετανία, αναφέρθηκε η Βρετανίδα πρεσβευτής στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για την απονομή των υποτροφιών Chevening, η κ. Σμιθ ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ακόμα η μεγάλη απάντηση που περιμένουμε για το μόνιμο πλαίσιο που θα θεσμοθετηθεί».

Ωστόσο επεσήμανε: «Όλοι οι φοιτητές που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους το 2020-21 στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα έχουν τα ίδια δίδακτρα και οικονομική υποστήριξη, όπως οι Βρετανοί συμφοιτητές τους, μέχρι και την ολοκλήρωση των σπουδών τους».

Σάλος με υπουργό! Δείτε τι έκανε στα έδρανα της Βουλής! (photo-video)

Σάλος έγινε με Βρετανό υπουργό ο οποίος το βράδυ της Τρίτης στη κρίσιμη συζήτηση εν όψει Brexit αποφάσισε να ξεκουραστεί πάνω στα έδρανα! Η δήλωση κόλαφος που κάνει το γύρω του κόσμου: " Οι αντιφρονούντες θα... αποκεφαλίζονται!"

Συγκεκριμένα, η συζήτηση στη βρετανική Βουλή το βράδυ της Τρίτης ήταν μια από τις πιο κρίσιμες ενόψει του Brexit καθώς θα έκρινε ποιος θα έπαιρνε τα ηνία των χειρισμών με το τελικό αποτέλεσμα να είναι κόλαφος για τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον καθώς οι βουλευτές αποφάσισαν να υπερψηφίσουν ένα νομοσχέδιο που θα καθιστά αδύνατη την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η διαδικασία αυτή, ωστόσο, δεν φάνηκε να επηρεάζει και πολύ τον Τζέικομπ Ρις-Μογκ, τον υπουργό της κυβέρνησης Τζόνσον αρμόδιο για τις σχέσεις με το κοινοβούλιο τον οποίο οι κάμερες κατέγραψαν να έχει «χυθεί» στα έδρανα και, μάλιστα, της πρώτης σειράς.

Όπως ήταν αναμενόμενο βουλευτές κατηγόρησαν τον Ρις-Μογκ για περιφρόνηση του κοινοβουλίου με άλλους βουλευτές να του φωνάζουν να σηκωθεί.

Πρόκειται για την ενσάρκωση της έλλειψης σεβασμού και της υπεροψίας, δήλωσε η βουλευτής των Εργατικών, Άννα Τάρλεϊ.

Από την κριτική δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι χρήστες του Twitter οι οποίοι «πείραξαν» το επίμαχο καρέ τρολάροντας τον Ρις-Μογκ και την κυβέρνηση Τζόνσον.

Brexit: Το χάος πλησιάζει μαζί και οι συνέπειες για την Βρετανία!

Το χάος πλησιάζει λόγω Brexit μαζί όμως έρχονται και οι συνέπειες για την Βρετανία! Κίνηση βόμβα από τον Μπόρις Τζόνσον!

Το κυνικό σχέδιο του Τζόνσον να εμποδίσει τους βουλευτές να βάλουν φρένο στην παράτολμη πορεία, που ο ίδιος οδηγεί τη Βρετανία, προς ένα άτακτο Brexit στις 31 Οκτωβρίου έχει προκαλέσει θύελλα οργής στη χώρα. Και μολονότι ο Βρετανός πρωθυπουργός επιμένει ότι η κίνησή του δεν έχει καμία σχέση με το διαζύγιο της χώρας από την ΕΕ, οι ενέργειές του κινούνται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας, έστω κι αν είναι νόμιμες από τεχνικής άποψης.

Το παιχνίδι ωστόσο, όπως σχολιάζουν αναλυτές, δεν έχει χαθεί ακόμη για τους αντιπάλους του, που μπορούν να ανατρέψουν, αν οργανωθούν, τα σχέδιά του, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι συνέπειες ενός άτακτου Brexit θα είναι τρομακτικές για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Brexit Βρετανία

Οι (βασικότερες) συνέπειες του άτακτου Brexit

Ακόμη και η ανάλυση της ίδιας της κυβέρνησης των Τόρηδων προβλέπει ότι με μια έξοδο από την Ένωση χωρίς συμφωνία η βρετανική οικονομία μετά από μια δεκαπενταετία θα είναι συρρικνωμένη κατά 9%, απ’ ό,τι αν παρέμενε στην ΕΕ. Ο Τζόνσον λέει ότι οι προετοιμασίες για τις άμεσες επιπτώσεις «είναι κολοσσιαίες, εκτεταμένες και φανταστικές». Αλλά οι ειδικοί προβλέπουν μεγάλες ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα, «μπλακ άουτ» στα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας, πλήγματα στις εξαγωγές και τον χρηματοπιστωτικό κλάδο της χώρας, στην τουριστική της βιομηχανία κ.λπ.

Τεράστιο το πλήγμα για το εμπόριο

Ευθύς μόλις αποχωρήσει άτακτα η Βρετανία από την ΕΕ, λόγω του καθεστώτος «τρίτης χώρας» οι εξαγωγές της θα υπόκεινται σε δασμούς από την Ένωση, που θα απειλήσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της.

Συναγερμός έχει σημάνει και στις βρετανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ενόψει της απειλής επιβολής υψηλών δασμών και της γραφειοκρατίας, που θα προκαλέσουν καθυστερήσεις στα σύνορα με την Jaguar Land Rover να προειδοποιεί ότι αυτό μπορεί να σημάνει διακοπή της παραγωγής με ημερήσιο κόστος 60 εκατ. λιρών!

Ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα

Η έκθεση “Yellowhammer” της βρετανικής κυβέρνησης προβλέπει ότι θα υπάρξουν ελλείψεις σε τρόφιμα, που θα οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών τους, ενώ θα σημειωθούν καθυστερήσεις και στις εισαγωγές φαρμάκων από την Ευρώπη με το κοινό και τις επιχειρήσεις να παραμένουν σε μεγάλο βαθμό απροετοίμαστες για ένα άτακτο Brexit, καθώς η κόπωση από τις χαοτικές διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία εξόδου έχει επηρεάσει αρνητικά την εκπόνηση σχεδίων έκτακτης ανάγκης.

Ελλείψεις αναμένονται και στα καύσιμα, που θα επιδεινωθούν καθώς οι Βρετανοί θα σπεύδουν αλαφιασμένοι στα πρατήρια.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share