ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέτρος Φιλιππίδης: Ξέσπασαν σε κλάματα Παπαχαραλάμπους και Δροσάκη μετά την απόφαση – Η πρώτη αντίδραση του ηθοποιού

Πέτρος Φιλιππίδης: Ξέσπασαν σε κλάματα Παπαχαραλάμπους και Δροσάκη μετά την απόφαση – Η πρώτη αντίδραση του ηθοποιού
Καταδικάστηκε ο Φιλιππίδης
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών έκρινε ομόφωνα ένοχο τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη για δύο απόπειρες βιασμού, καταδικάζοντάς τον για σοβαρά περιστατικά που συνέβησαν το 2010 και το 2014 εις βάρος γυναικών συναδέλφων του. Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας προκάλεσε έντονη συγκίνηση αλλά και αμηχανία στην αίθουσα, με δύο από τις γυναίκες που κατήγγειλαν τον ηθοποιό να ξεσπούν σε δάκρυα.

Ένοχος ομόφωνα για δύο απόπειρες βιασμού

Παρά την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, Ανδρέα Καραφλού, που είχε εισηγηθεί την αθώωση του Φιλιππίδη, το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τη θέση του και προχώρησε στην καταδίκη, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης περί αμφιβολιών και μετατροπής του κατηγορητηρίου.

Στο ακροατήριο παρόντες ήταν η Λένα Δροσάκη και Άννα η Μαρία Παπαχαραλάμπους, καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας. Ο καταδικασθείς ηθοποιός παρέμεινε ανέκφραστος την ώρα της ανακοίνωσης, ενώ στο πλευρό του βρισκόταν η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου.

Η πρώτη απόπειρα αφορά περιστατικό του 2010, όταν φέρεται να επιχείρησε να βιάσει ηθοποιό στο καμαρίνι του στο θέατρο «Μουσούρη», ενώ η δεύτερη σημειώθηκε το 2014, μέσα στο αυτοκίνητό του, με θύμα επίσης γυναίκα του χώρου. Η υπεράσπιση, αμέσως μετά την απόφαση, υπέβαλε αίτημα για την αναγνώριση ελαφρυντικών, επιδιώκοντας να περιοριστεί η ποινή που θα του επιβληθεί.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου