ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Απόφαση: Ομόφωνα ένοχος ο Πέτρος Φιλιππίδης για τις δύο απόπειρες βιασμού!

Πέτρος Φιλιππίδης
Φωτογραφία EUROKINISSI
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο συναδέλφων του, όπως και πρωτοδίκως

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε ένοχος για δύο περιστατικά απόπειρας βιασμού, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου. Το πρώτο περιστατικό αφορά απόπειρα βιασμού το 2010 σε βάρος γυναίκας ηθοποιού στο καμαρίνι του θεάτρου «Μουσούρη», ενώ το δεύτερο αφορά αντίστοιχη κατηγορία το 2014, όταν φέρεται να επιτέθηκε σε άλλη γυναίκα συνάδελφό του μέσα στο όχημά του στο Παλαιό Ψυχικό.

Παρά την απόφαση, αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας Ανδρέας Καραφλός είχε ζητήσει την απαλλαγή του κατηγορούμενου για τις κατηγορίες, επικαλούμενος αντιφάσεις στις μαρτυρίες των θυμάτων. Ο εισαγγελέας είχε αναφέρει πως οι ισχυρισμοί δεν συνάδουν με το προφίλ ενός βιαστή, αλλά παρουσίαζαν «την εικόνα ενός ανθρώπου που αρέσκεται στον αυνανισμό».

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/ EUROKINISSI

Στην απολογία του, ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως οι σχέσεις του με τις γυναίκες αυτές είχαν τη συναίνεσή τους. Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι οι διώξεις εναντίον του ήταν αποτέλεσμα «οργανωμένων ενεργειών» από την τότε ηγεσία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, με στόχο να αποκλειστεί από τον χώρο του θεάτρου.

«Κινδυνεύω να μπω φυλακή, εσείς θα κρίνετε πόσο άδικο είναι να μπω στη φυλακή. Δεν θέλω τον οίκτο σας, θέλω να με κρίνετε δίκαια», είχε αναφέρει στο τέλος της απολογίας του ο ηθοποιός, εκφράζοντας με τα λόγια αυτά στο ακροατήριο τον μεγαλύτερο φόβο του, αυτόν της πιθανής επιστροφής του στη φυλακή, στην οποία είχε βρεθεί προσωρινά κρατούμενος για 12 μήνες.

«Έμεινα ένα χρόνο στη φυλακή για μια κυρία που είπε ψέματα και αθωώθηκα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πέτρος Φιλιππίδης αποδίδοντας την προφυλάκισή του για τη συγκεκριμένη υπόθεση αποκλειστικά στην καταγγελία για βιασμό που είχε καταθέσει σε βάρος του άλλη, τρίτη γυναίκα. Ωστόσο, ο ηθοποιός είχε κριθεί ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών για αυτό το αδίκημα (του βιασμού) τον Φεβρουάριο του 2023 με την απόφαση που είχε εκδώσει τότε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Αντίθετα, πρωτόδικα ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε ένοχος για τις δυο απόπειρες βιασμού για τις οποίες σήμερα αποφασίζει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Οι ισχυρισμοί του ότι είχε συναινετικό σεξ με τις δυο γυναίκες δεν είχαν πείσει, τότε, ούτε ένα μέλος του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, το οποίο και του επέβαλλε για τις δυο απόπειρες βιασμού κάθειρξη οκτώ ετών με αναστολή στην έκτιση της ποινής του μέχρι την έφεση.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου