ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα μέτρα στήριξης στα σκαριά: Επιδότηση ενοικίου, μειώσεις φόρων και εισφορών

Νέα μέτρα στήριξης στα σκαριά: Επιδότηση ενοικίου, μειώσεις φόρων και εισφορών
Νέα μέτρα στήριξης στα σκαριά
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η όλο και πιο επιτακτική ανάγκη για στήριξη όλων όσοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στο αυξανόμενο κόστος στέγασης οδηγεί την κυβέρνηση στην επεξεργασία ενός νέου πλέγματος μέτρων. Ανάμεσα σε αυτά, κεντρική θέση κατέχει η επιδότηση ενοικίου για νέους έως 35 ετών, με βάση εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, ως απάντηση στην αυξανόμενη πίεση που προκαλεί η ραγδαία άνοδος των ενοικίων και η περιορισμένη προσφορά ακινήτων.

Το στεγαστικό πρόβλημα έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους «πονοκεφάλους» για την ελληνική οικογένεια, με τους νέους να αδυνατούν σε πολλές περιπτώσεις να ανεξαρτητοποιηθούν ή να διατηρήσουν την κατοικία τους σε αστικά κέντρα, λόγω του υψηλού κόστους.

Σκέψεις για ελαφρύνσεις σε φόρους και εισφορές

Παράλληλα με την ενίσχυση της στέγασης, στο κυβερνητικό τραπέζι βρίσκονται και μέτρα που στοχεύουν στην ανακούφιση της εργασιακά ενεργής μεσαίας τάξης. Συγκεκριμένα, μελετώνται μειώσεις σε άμεσους φόρους, αλλά και στις ασφαλιστικές εισφορές, προκειμένου να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και να ενισχυθεί η κατανάλωση.

Νέα μέτρα στήριξης στα σκαριά

Τα αρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται εναλλακτικά σενάρια παρέμβασης, με φόντο τις αβέβαιες διεθνείς εξελίξεις και τις πιθανές επιπτώσεις τους στην ελληνική οικονομία. Το βασικό κριτήριο, ωστόσο, παραμένει η πορεία του κρατικού προϋπολογισμού έως τον Αύγουστο, η οποία θα καθορίσει το εύρος και το είδος των μέτρων που τελικά θα υιοθετηθούν.

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, πρόκειται για στοχευμένες δράσεις στήριξης και όχι για επιστροφή σε πολιτικές αλόγιστων παροχών. Οι όποιες εξαγγελίες θα γίνουν με φειδώ και δημοσιονομική υπευθυνότητα, με στόχο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της οικονομίας.

Η τελική μορφή του πακέτου αναμένεται να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε, το οικονομικό επιτελείο θα συνεχίσει την παρακολούθηση των δημοσιονομικών εξελίξεων, αναζητώντας τον καλύτερο συνδυασμό κοινωνικής στήριξης και οικονομικής σταθερότητας.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου