Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής στα Ιεροσόλυμα: Το Άγιο Φως άναψε ξανά ελπίδα από τον Πανάγιο Τάφο

Πότε αναμένεται στην Ελλάδα;
Το Άγιο Φως, το ιερό σύμβολο της Ανάστασης και της πνευματικής νίκης απέναντι στο σκοτάδι, άναψε και φέτος στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, παρουσία πλήθους προσκυνητών και εκπροσώπων της Ορθόδοξης πίστης από κάθε γωνιά της γης. Η τελετή διεξήχθη με ιδιαίτερη ευλάβεια και έντονη συγκινησιακή φόρτιση.
Από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’ βγήκε από το Ιερό Κουβούκλιο στις 14:36 κρατώντας πυρσούς με το Άγιο Φως, το οποίο μετέδωσε στους χιλιάδες πιστούς που περίμεναν με κατάνυξη και ενθουσιασμό.
Η ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Λοβέρδο, θα μεταφέρει το Άγιο Φως στην Αθήνα με το κυβερνητικό αεροσκάφος, το οποίο αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» γύρω στις 19:00 το απόγευμα.
Από εκεί, θα ξεκινήσει η διανομή του σε όλη την επικράτεια, ώστε να φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και να μεταδοθεί στους ναούς ενόψει της Αναστάσιμης λειτουργίας.