Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024

Βατικανό: Ο πρώτος millenial άγιος - Γιατί αγιοποιήθηκε ένας 15χρονος κομπιουτεράς από τον Πάπα

Συνέχισε να βοηθάει και μετά θάνατον

24 Μαΐου 2024 15:27
Βατικανό: Ο πρώτος millenial άγιος - Γιατί αγιοποιήθηκε ένας 15χρονος κομπιουτεράς από τον Πάπα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απορία προκάλεσε σε όλους μας η είδηση ότι η καθολική εκκλησία αποφάσισε να αγιοποιήσει έναν 15χρονο, ωστόσο η ιστορία της ζωής του νεαρού, μας απαντά σε πολλά ερωτήματα.

Ο Κάρλο Ακούτις γεννήθηκε στο Λονδίνο και πέθανε σε ηλικία 15 χρονών από λευχαιμία.

Δείτε επίσης: «Τσακίζει κόκαλα» η προφητεία του Αγίου Λαυρεντίου: «Δαίμονες και μυστικιστές θα πάρουν τα όπλα και...»

Στη σύντομη ζωή του, ο Κάρλο Ακούτις, πρόσφερε βοήθεια σε πολλούς συνανθρώπους του.

Το Βατικανό πιστεύει ότι συνεχίζει να βοηθάει κόσμο και μετά θάνατον, με αποτέλεσμα να τον ανακηρύσσει στον πρώτο άγιο της γενιάς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Guardian, από τους 912 ανθρώπους που αγιοποιήθηκαν επί ημερών Πάπα Φραγκίσκου, η πιο πρόσφατη ημερομηνία γέννησης ήταν προηγουμένως το 1926.

Ποια είναι η ιστορία του Κάρλο Ακούτις

Ο Κάρλο Ακούτις πέθανε το 2006, σε ηλικία 15 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι θα γίνει ο πρώτος millennial -ένας άνθρωπος που γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 έως τα τέλη της δεκαετίας του 1990- που θα αγιοποιoποιηθεί.

Ο Κάρλο Ακούτις ήταν ένα παιδί-θαύμα των υπολογιστών που βοήθησε στη διάδοση της ρωμαιοκαθολικής διδασκαλίας στο διαδίκτυο πριν από το θάνατό του το 2006.

Ο Πάπας Φραγκίσκος όρισε ότι ένα δεύτερο μεταθανάτιο θαύμα αποδόθηκε στον Ακούτις, προκρίνοντας τον έφηβο για αγιοποίηση.

Δώριζε το χαρτζιλίκι του σε φτωχούς ανθρώπους

Γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1991 πριν μετακομίσει με την οικογένειά του, ιταλικής καταγωγής, στο Μιλάνο.

Η μητέρα του, μιλώντας στην εφημερίδα Corriere della Sera παλιότερα, είχε πει ότι από την ηλικία των τριών ετών ο γιος της ζητούσε να επισκεφθεί εκκλησίες και δώριζε το χαρτζιλίκι του σε φτωχούς ανθρώπους.

Ακόμη, προσφερόταν επίσης να υποστηρίξει συμμαθητές του, των οποίων οι γονείς περνούσαν διαζύγιο, υπερασπιζόταν συμμαθητές του με αναπηρία όταν τους εκφοβίζονταν και πήγαινε γεύματα και υπνόσακους σε άστεγους.

Από το δημοτικό σχολείο, έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Ποιο ήταν αυτό; Να δημιουργήσει έναν ιστότοπο όπου θα κατέγραφε όλα τα θαύματα που γίνονται σε όλο τον κόσμο.

Γνωστός για τον σχεδιασμό ιστοσελίδων με θαύματα

Ο Carlo Acutis πέθανε στη Monza, στην Ιταλία, μετά από διάγνωση λευχαιμίας, έχοντας περάσει μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας στη χώρα αυτή.

Το σώμα του μεταφέρθηκε στην Ασίζη ένα χρόνο μετά το θάνατό του και σήμερα βρίσκεται σε πλήρη έκθεση μαζί με άλλα κειμήλια που συνδέονται με αυτόν.

Εκτός από το σχεδιασμό ιστοσελίδων για την ενορία και το σχολείο του, έγινε γνωστός για την έναρξη μιας ιστοσελίδας που προσπαθούσε να καταγράψει κάθε «αναφερόμενο θαύμα», η οποία ξεκίνησε λίγες ημέρες πριν από το θάνατό του.

Το παρατσούκλι του Acutis, ο ινφλουένσερ του Θεού, του αποδόθηκε μετά το θάνατό του λόγω αυτού του έργου.

Ο ιστότοπός του έχει πλέον μεταφραστεί σε πολλές διαφορετικές γλώσσες και έχει χρησιμοποιηθεί ως βάση για μια έκθεση που έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

Η ζωή του μνημονεύεται επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το 2020, ο Αρχιεπίσκοπος του Μπέρμιγχαμ ίδρυσε την ενορία του Μακαριστού Carlo Acutis που περιλαμβάνει εκκλησίες στο Wolverhampton και στο Wombourne.

Και υπάρχει ένα άγαλμα του μελλοντικού αγίου στο Carfin Grotto, ένα ρωμαιοκαθολικό ιερό στο Motherwell.

Τα θαύματα συνήθως διερευνώνται και αξιολογούνται σε μια περίοδο αρκετών μηνών, ενώ ένα άτομο μπορεί να γίνει άγιο αφού έχει δύο στο όνομά του.

Για να θεωρηθεί κάτι ως θαύμα, απαιτείται συνήθως μια πράξη που θεωρείται ότι υπερβαίνει τα όρια του δυνατού στη φύση – όπως η ξαφνική θεραπεία ενός ατόμου που θεωρείται ότι βρίσκεται κοντά στο θάνατο.

Σύμφωνα με το bbc, το πιο πρόσφατο πρόσωπο που αγιοποιήθηκε ήταν η Maria Antonia de Paz y Figueroa, γνωστή και ως Mama Antula, μια μοναχή του 18ου αιώνα που έγινε η πρώτη γυναίκα αγία της Αργεντινής.

Ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ανθρωπότητας

Ο Αρχιεπίσκοπος της Ασίζης Ντομένικο Σορεντίνο δήλωσε πανευτυχής για την εξέλιξη: «Ο Ακούτις είναι ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ανθρωπότητας: Η Εκκλησία της Ασίζης γιορτάζει».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share