Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

«Εξτρεμιστικό και ενάντια στις παραδοσιακές ηθικές αξίες» - Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας θέτει εκτός νόμου το κίνημα ΛΟΑΤΚΙ+

Οι ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστές θα πρέπει χαρακτηριστούν στο εξής τρομοκράτες

30 Νοεμβρίου 2023 18:59
«Εξτρεμιστικό και ενάντια στις παραδοσιακές ηθικές αξίες» - Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας θέτει εκτός νόμου το κίνημα ΛΟΑΤΚΙ+
Από Εύη Κουρίδου

Την απόφαση πως οι ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστές θα πρέπει να χαρακτηριστούν τρομοκράτες, πήρε σήμερα (30/11) το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας.

Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με εκπροσώπους ομοφυλόφιλων και διεμφυλικών ατόμων, κινδυνεύει να οδηγήσει σε συλλήψεις και διώξεις. Δημοσιογράφος του Reuters, που βρισκόταν στο δικαστήριο, άκουσε το Σώμα να ανακοινώνει ότι ενέκρινε αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης να αναγνωρίσει ως εξτρεμιστικό αυτό που χαρακτήρισε «διεθνές κοινωνικό κίνημα ΛΟΑΤΚΙ+» και να απαγορεύσει τις δραστηριότητές του.

Δείτε επίσης: Ξεσπά ο Ερντογάν για τη «νέα» δομή οικογένειας: «Δεν υπάρχει η έννοια ΛΟΑΤΚΙ για εμάς, είναι υλικό σατανικής συμμαχίας»

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια να αυξηθούν οι περιορισμοί στη Ρωσία της έκφρασης του σεξουαλικού προσανατολισμού και της έμφυλης ταυτότητας, περιλαμβανομένων νόμων που απαγορεύουν την πρώθηση «μη παραδοσιακών» σεξουαλικών σχέσεων και την απαγόρευση νομικών ή ιατρικών αλλαγών φύλου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας θέτει εκτός νόμου το κίνημα ΛΟΑΤΚΙ+

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα ότι θα διεκδικήσει μια νέα εξαετή θητεία τον Μάρτιο, έχει επιδιώξει επί μακρόν να προωθήσει μια εικόνα της Ρωσίας ως θεματοφύλακα των παραδοσιακών ηθικών αξιών σε αντίθεση με την «παρηκμασμένη» Δύση. Σε ομιλία του τον περασμένο χρόνο, ο Πούτιν είπε ότι η Δύση είναι ευπρόσδεκτη να υιοθετήσει «μάλλον περίεργες –κατά την άποψή μου– δήθεν μοντέρνες τάσεις όπως τα δεκάδες φύλα και τις παρελάσεις γκέι», αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να τις επιβάλει σε άλλες χώρες. όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε στους δημοσιογράφους πριν από την απόφαση του δικαστηρίου ότι το Κρεμλίνο «δεν παρακολουθεί την υπόθεση και δεν έχει κάποιο σχόλιο να κάνει». Το Ανώτατο Δικαστήριο χρειάστηκε μόλις κάτι παραπάνω από δύο ώρες για να εκδώσει απόφαση μετά την έναρξη της διαδικασίας στις 09.00 ώρα Ελλάδας. Η διαδικασία ήταν κλειστή για τα μέσα ενημέρωσης, αλλά επιτράπηκε στους δημοσιογράφους να ακούσουν την απόφαση.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share