Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας - Επεκτείνεται η χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού - Oμοβροντία ρουκετών από Χαμάς (video)

«Καλούμε τους κατοίκους της πόλης Γάζας να μετακινηθούν νότια», η έκκληση του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού

27 Οκτωβρίου 2023 20:29
Πόλεμος στο Ισραήλ: Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας - Επεκτείνεται η χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού - Oμοβροντία ρουκετών από Χαμάς (video)
Από Ανθή Κουρεντζή

Σφοδροί βομβαρδισμοί είναι σε εξέλιξη στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου από την περιοχή αυτήν. Με την ευκαιρία, δείτε το αρχηγείο της Χαμάς κάτω από το νοσοκομείο της Γάζας.

Η κυβέρνηση της Χαμάς ανακοίνωσε εξάλλου ότι έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και το ιντερνετ στον παλαιστινιακό θύλακα. Το Netblocks, ένας οργανισμός που παρακολουθεί την κυβερνοασφάλεια και την πρόσβαση στο ίντερνετ σε όλον τον κόσμο, έκανε λόγο για «κατάρρευση» των συνδέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι βομβαρδισμοί είναι «οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου» ανέφερε η Χαμάς, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «προετοιμάζεται για σφαγές».

Η Χαμάς δήλωσε αργά την Παρασκευή ότι απάντησε στο Ισραήλ με ομοβροντία ρουκετών μετά τους σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς των παλαιστινιακών εδαφών.

Ισραήλ: Η Χαμάς κρύβεται κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε νωρίτερα τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί το κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας ως ασπίδα για τις σήραγγες και τα επιχειρησιακά του κέντρα.

«Η Χαμάς έχει μετατρέψει τα νοσοκομεία σε κέντρα διοίκησης και ελέγχου και σε κρησφύγετα για τους τρομοκράτες και τους διοικητές της Χαμάς», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ.

Έδειξε φωτογραφίες, διαγράμματα και ηχογραφήσεις που, όπως είπε, δείχνουν πώς η Χαμάς χρησιμοποιεί το νοσοκομειακό σύστημα και ειδικότερα το νοσοκομείο Αλ Σίφα για να κρύψει μια ποικιλία από θέσεις διοίκησης και σημεία εισόδου στο εκτεταμένο δίκτυο σηράγγων κάτω από τη Γάζα. «Οι τρομοκράτες της Χαμάς δρουν μέσα και κάτω από το νοσοκομείο Σίφα και άλλα νοσοκομεία στη Γάζα», είπε.

«Η Γάζα θα βρεθεί στο σημείο “μηδέν”»

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για την ανακούφιση των προσφύγων στη Γάζα, μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Γιάννη Μούτσιο για το ανθρωπιστικό δράμα στην περιοχή. Όπως επισημαίνει ο Αντνάν Αμπού Χάσνα, «τις επόμενες ώρες η Γάζα θα βρεθεί στο σημείο «μηδέν», τονίζοντας πως ο κόσμος σχηματίζει ουρές για ένα κομμάτι ψωμί. «Δεν υπήρξε καμία λεηλασία σε καύσιμα και υγειονομικό υλικό, πήγαν όλα στους εταίρους μας», λέει ακόμη ο ίδιος.

Η έκκληση του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού

«Καλούμε τους κατοίκους της πόλης Γάζας να μετακινηθούν νότια, ανέφερε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. Επίσης, τόνισε ότι είμαστε προετοιμασμένοι σε όλα τα μέτωπα για να διαφυλάξουμε την ασφάλεια του Ισραήλ.»

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share