Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Σεισμός στην Τουρκία: Μαμά και βρέφος επανενώθηκαν δύο μήνες μετά!

Οι εξετάσεις DNA απέδειξαν ότι επρόκειτο πραγματικά για την κόρη της

3 Απριλίου 2023 20:47
Σεισμός στην Τουρκία: Μαμά και βρέφος επανενώθηκαν δύο μήνες μετά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός στην Τουρκία: Το «μωρό-θαύμα», η μικρή Βετίν, ηλικίας μόλις 3,5 μηνών, ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενός κτιρίου στην επαρχία Χατάι, πέντε ημέρες μετά τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας. Μάλιστα, ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Σήμερα, η Βετίν ενώθηκε με τη μητέρα της, Γιασμίν Μπεγκντάς, σε ένα νοσοκομείο των Αδάνων, 54 ημέρες μετά τον σεισμό.

«Η επανένωση μιας μητέρας με το παιδί της είναι ένα από τα πολυτιμότερα καθήκοντα στον κόσμο» είπε η υπουργός Οικογενειακών και Κοινωνικών Υποθέσεων Ντέρια Γιανίκ.

Η Βετίν νοσηλεύτηκε αρχικά σε ένα νοσοκομείο των Αδάνων και κατόπιν μεταφέρθηκε με το προεδρικό αεροσκάφος στην Άγκυρα. Από τις εξετάσεις γενετικού υλικού επιβεβαιώθηκε ότι η Γιασμίν ήταν η μητέρα της και το παιδί επέστρεψε στα Άδανα και η επανένωσή τους έγινε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η μητέρα.

Ο πατέρας του μωρού και τα δύο αδελφάκια του σκοτώθηκαν στον σεισμό.

Περισσότεροι από 56.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου και τους μετασεισμούς που ακολούθησαν, στην Τουρκία και τη γειτονική Συρία.

Σεισμός στην Τουρκία - Συγκινεί η 6χρονη Φατμά: «Είμαι τυχερή γιατί ήταν εκεί οι Έλληνες»

Για την περιπέτεια που έζησε μίλησε η μικρή Φατμά, το 6χρονο κορίτσι που είχε παγιδευτεί μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία κάτω από τόνους μπάζα, για περισσότερα από ένα 24ωρο και συγκίνησε, λέγοντας πως νιώθει τυχερή γιατί ήταν εκεί οι Έλληνες που την έσωσαν.

Η 6χρονη κατάφερε να βρει το κουράγιο και έπειτα από ώρες φώναξε με τους διασώστες της ΕΜΑΚ να ακούν τις φωνές της και να ξεκινούν την επιχείρηση απεγκλωβισμού. Την ίδια ώρα στη γείτονα χώρα αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των θανάτων.

«Έκλαιγα πάρα πολύ. Συνέχεια. Και το χέρι μου με πονούσε. Κάποιος έβγαλε το ταβάνι από πάνω μου. Είχα ένα κρεβάτι πάνω μου. Ελευθέρωσαν το χέρι μου και με έβγαλαν έξω», είπε το 6χρονο κορίτσι, μιλώντας στο Open.

«Αισθάνομαι χαρούμενη και τυχερή που ήταν εκεί οι Έλληνες διασώστες και που μου έσωσαν τη ζωή», συνέχισε η ίδια για την περιπέτεια που έζησε.

Δείτε το βίντεο

Σεισμός στην Τουρκία: 34χρονος σώθηκε μετά από 11 μέρες και κατάφερε να δει τη νεογέννητη κόρη του

Θαύματα συντελούνται στην Τουρκία ακόμη και μετά από σχεδόν δυο εβδομάδες από τον φονικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 40.000 ανθρώπων μόνο στη γειτονική χώρα.

Όπως αυτό του Μουσταφά Αβτζί, ο οποίος παρέμενε εγκλωβισμένος στα συντρίμμια μαζί με έναν ακόμα άνδρα για 11 ημέρες και τελικά σώθηκε από τους διασώστες για να καταφέρει λίγες ημέρες μετά να συναντήσει και πάλι την οικογένειά του.

Ο 33χρονος ξαπλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου με τα ιατρικά σωληνάκια συνδεδεμένα, καταφέρνει να πάρει δύναμη αγκαλιάζοντας τη νεογέννητη κόρη του.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, o 34χρονος Μουσταφά Αβτζί ,ο οποίος διασώθηκε στην Αντιόχεια μετά από 261 ώρες, είδε ξανά την οικογένειά του, τη σύζυγό του Μπιλγκέ και τη νεογέννητη κόρη του Αλμιλέ, μόλις 12 ημερών, σε νοσοκομείο της Μερσίνης όπου νοσηλεύεται.

Η συγκινητική διάσωσή του έκανε το γύρο του Διαδικτύου

Η διάσωση του Αβτζί, έκανε το γύρο του Διαδικτύου, καθώς φίλησε το χέρι του διασώστη του.

«Φαχρί πώς είσαι; Πώς είσαι αδερφέ μου;» ακούγεται να ρωτάει ο 33χρονος. «Είμαι καλά. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Νομίζω ότι βρίσκομαι στο νοσοκομείο Θα με κατευθύνουν όπου είναι καλύτερα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα», λέει ο Αβτζί στον άντρα, ο οποίος ακούγεται να κλαίει στην άλλη άκρη του τηλεφώνου.

«Τι κάνουν οι γονείς μου; Έχουν σωθεί όλοι;» ρωτάει ο Aβτζί.

«Είναι όλοι καλά. Σε περιμένουν», απαντά ο συγγενής, καθώς ο Aβτζί φιλάει το χέρι του διασώστη που κρατά το τηλέφωνο, ευχαριστώντας τον.

«Είθε ο Θεός να σε έχει χίλιες φορές καλά, αδελφέ! Είθε ο Θεός να σε βοηθάει πάντα όταν έχει ανάγκη!» λέει στον άντρα ο 33χρονος.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share