Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σεισμός στην Τουρκία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών μετά τις νέες δονήσεις - Πάνω από 200 τραυματίες σε νοσοκομεία (Video)

«Στέλνω τις καλύτερες ευχές μου σε όλους τους πληγέντες συμπολίτες μας»

20 Φεβρουαρίου 2023 23:44
Σεισμός στην Τουρκία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών μετά τις νέες δονήσεις - Πάνω από 200 τραυματίες σε νοσοκομεία (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο αριθμός των νεκρών από τους νέους ισχυρούς σεισμούς που χτύπησαν τα σύνορα Τουρκίας - Συρίας το βράδυ της Δευτέρας αυξάνεται ενώ οι τραυματίες στα νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει τους 200 μετά τον νέο «χορό των Ρίχτερ» που επανέφερε τον εφιάλτη στο Χατάι.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε σε έναν πρώτο απολογισμό ότι ήδη υπάρχουν τρεις νεκροί και έκανε λόγο για 213 τραυματίες στα νοσοκομεία. Ο ίδιος μετέβη στο Χατάι με ελικόπτερο μετά τις σεισμικές δονήσεις που καταγράφηκαν σε 6,4 - 5,8 και 5,2 Ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι μία γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν πέτρα έπεσε στο κεφάλι της στο Samandag. Επίσης, ένας πολίτης που βρισκόταν κάτω από τα ερείπια έχασε τη ζωή του. Τη σορό του άνδρα, που έχασε τη ζωή του, έβγαλαν από τα ερείπια οι σωστικές ομάδες. Αστυνομικές ομάδες προσπάθησαν να παρηγορήσουν την οικογένεια του ανθρώπου, η οποία ξέσπασε σε κλάματα.

Στη συνοικία Ντεφνέ του Χατάι, 4 άτομα παραμένουν κάτω από τα ερείπια και ένα άτομο κατάφερε να βγει από τα χαλάσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε ο Αρντά Ερντογάν από το Χατάι στο CNN TURK, αναζητούνται 3 άτομα που βρίσκονταν κάτω από τα ερείπια ενώ προσπαθούσαν να πάρουν τα υπάρχοντά τους.

Ο νομάρχης του Γκαζιαντέπ Νταβούτ Γκιουλ είπε: «Ο σεισμός που έγινε στο Χατάι έγινε αισθητός και στο Γκαζιαντέπ. Υπάρχει μερική κατάρρευση σε εγκαταλελειμμένο κτίριο και δεν υπάρχουν απώλειες ζωών. Μείνετε μακριά από κτίρια που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές».

Από την πλευρά της, η πρώτη κυρία της Τουρκίας, Εμινέ Ερντογάν να προχώρησε σε δηλώσεις:«Ενώ ο πόνος μας ήταν φρέσκος, με στεναχώρησε βαθιά η είδηση του σεισμού που σημειώθηκε στο Χατάι και έγινε αισθητός στις γειτονικές μας πόλεις. Στέλνω τις καλύτερες ευχές μου σε όλους τους πληγέντες συμπολίτες μας. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες συμπολίτες μας», ανέφερε.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share