Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Πέθανε η ηθοποιός Τζίνα Λολομπρίτζιτα

Ήταν 95 ετών!

16 Ιανουαρίου 2023 14:15
Πέθανε η ηθοποιός Τζίνα Λολομπρίτζιτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ιταλίδα ηθοποιός Τζίνα Λολομπρίτζιντα πέθανε σε ηλικία 95 ετών, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA. Η Τζίνα Λολομπρίτζιντα γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου του 1927. Με το παρατσούκλι “Λα Λόλλο”, ήταν μια από τις σημαντικότερες Ευρωπαίες ηθοποιούς και μυθικό σεξ σύμβολο της δεκαετίας του 1950 και του 1960 διεθνώς.

Η Τζίνα Λολομπρίτζιντα αποτελεί μια από τις όχι και τόσες πολλές Ιταλίδες ηθοποιούς που έχουν πρωταγωνιστήσει σε σημαντικές ταινίες του Χόλιγουντ. Συνεργάστηκε με τους κορυφαίους Ιταλούς σκηνοθέτες όπως οι Βιττόριο ντε Σίκα, Μάριο Μονιτσέλι, Πιέτρο Τζέρμι και Μάριο Σολντάτι. Έκανε ταινίες και στη Γαλλία όπου συνεργάστηκε με σπουδαίους σκηνοθέτες όπως οι Ρενέ Κλαιρ και Κριστιάν Ζακ. Επίσης, πέθανε ξαφνικά η μοναχοκόρη του Έλβις Πρίσλεϊ σε ηλικία 54 ετών.

 Πέθανε η ηθοποιός Τζίνα Λολομπρίτζιτα

Τα παιδικά της χρόνια

Η Τζίνα Λολομπρίτζιντα γεννήθηκε στην πόλη Σουμπιάκο, στην επαρχία της Ρώμης. Ο πατέρας της του Τζιοβάνι Λολομπρίτζιντα ήταν ενός πλούσιος κατασκευαστής επίπλων που έχασε όλη την περιουσία του εξαιτίας ενός αγγλο-αμερικανικού βομβαρδισμού στην περιοχή.Η μητέρας της ήταν η Τζιουζεπίνα Μερκούρι.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share