Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τουρκία: Ξύλο στη βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό - Στην εντατική βουλευτής της αντιπολίτευσης (video)

Βουλευτής του κόμματος της Ακσενέρ χτυπήθηκε από γροθιές

6 Δεκεμβρίου 2022 15:31
Τουρκία: Ξύλο στη βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό - Στην εντατική βουλευτής της αντιπολίτευσης (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επεισοδιακή και με πολύ μεγάλη ένταση είναι η συζήτηση που διεξάγεται στο τουρκικό κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό της χώρας.

Μάλιστα, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (AK) και του κόμματος της αντιπολίτευσης IYI της Ακσενέρ, πιάστηκαν στα χέρια για να λύσουν τις διαφορές τους. Στο κέντρο της διαμάχης βρέθηκε το μέλος της αντιπολίτευσης, Χουσεΐν Ερς, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από τις διασταυρούμενες γροθιές, με συνέπεια να μεταφερθεί επσευσμένα στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Οι συζητήσεις για τον προϋπολογισμό, οι οποίες ξεκίνησαν χθες στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, συνεχίζονται σήμερα. Μετά την έντονη συζήτηση μεταξύ των βουλευτών του κόμματος ΑΚ και του CHP χθες το βράδυ, σήμερα ξέσπασε μεγάλος καβγάς στη Γενική Συνέλευση.

Συγκεκριμένα, ενώ ο βουλευτής του IYI, Ουμίτ Μπεϊάζ μιλούσε στο βήμα, ολοένα και αυξάνονταν οι εντάσεις μεταξύ των βουλευτών του AK και του IYI. Στον καβγά που ξέσπασε, ο βουλευτής του κόμματος IYI της Τραπεζούντας Χουσεΐν Ερς αντάλλαξε γροθιές με τον βουλευτή του AK, Ζαφέρ Ισίκ, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι, ενώ σε συνδυασμό με τα προβλήματα που έχει στη καρδιά του, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην εντατική. Μετά τα επεισόδια, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Συνέλευσης, Χαϊντάν Ακάρ διέκοψε τη συνεδρίαση για 10 λεπτά.

Νέα αδιανόητα «πυρά» Τσαβούσογλου προς την Ελλάδα: «Αν δε θέλετε ειρήνη, ένα βράδυ ξαφνικά...»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έδωσε συνέντευξη τύπου με τον Ρουμάνο ομόλογό του και για άλλη μια φορά προέβει σε απειλές για την Ελλάδα με αφορμή τις στρατιωτικές ασκήσεις της Ελλάδας στα νησιά, απείλησε ότι η Τουρκία μπορεί να αντιδράσει έντονα.

Μάθε περισσότερα για τις εξελίξεις στο τουρκολιβικό μηνμόνιο

Δήλωση Τσαβούσογλου

Όπως είπε ο Τσαβούσογλου, «δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε απειλές εναντίον μας, θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα».

Σε συνέντευξη Τύπου με τον Μπογκντάν Αουρέσκου, ο Τσαβούσογλου μίλησε για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, όπως αναφέρει ανταπόκριση της ΕΡΤ. Αναφερόμενος στις στρατιωτικές ασκήσεις της Ελλάδας στα νησιά, ο Τσαβούσογλου είπε:

«Εάν η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε για τον αφοπλισμό των νησιών, θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα στο έδαφος».

«Ή κάνετε ένα βήμα πίσω ή θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ξεχνά ότι αυτός που σπέρνει τον άνεμο, θερίζει καταιγίδες. Εάν δεν θέλετε ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Ένα βράδυ ξαφνικά…» είπε χρησιμοποιώντας τη γνωστή απειλή που έχει επανειλημμένα χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος Ερντογάν.

«Υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ του καθεστώτος αυτών των νησιών, του καθεστώτος των νησιών που πρέπει να αφοπλιστούν και της κυριαρχίας τους. Υπάρχει μια άμεση σύνδεση. Εάν η Ελλάδα δεν εγκαταλείψει αυτές τις παραβιάσεις, θα συζητηθεί η κυριαρχία αυτών των νησιών» είπε σε άλλο σημείο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share