Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Βασιλιάς Κάρολος: Έφτασε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ πλάι στην Καμίλα - Θερμή υποδοχή και χαιρετισμοί με πλήθος κόσμου (video)

Στις 20:00 το διάγγελμα στον βρετανικό λαό

9 Σεπτεμβρίου 2022 16:58
Βασιλιάς Κάρολος: Έφτασε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ πλάι στην Καμίλα - Θερμή υποδοχή και χαιρετισμοί με πλήθος κόσμου (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η άφιξη του βασιλιά Καρόλου στο Μπάκιγχαμ:

Οι πρώτες φωτογραφίες δείχνουν τον Κάρολο να χαιρετά το συγκεντρωμένο πλήθος. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα, καθώς υπάρχει η θλίψη για το χαμό της βασίλισσας Ελισάβετ, ενώ την ίδια ώρα χαιρετούν τον νέο τους βασιλιά.

Ο Κάρολος επιστρέφει ως βασιλιάς στο Λονδίνο

Η επιστροφή του Καρόλου ως βασιλιά στο Λονδίνο είναι μια συμβολική στιγμή, γράφει το BBC.

«Είναι μια συμβολική στιγμή – ο βασιλιάς επιστρέφει στην πρωτεύουσα και στο παλάτι του – την έδρα της βρετανικής μοναρχίας.

Είναι γνωστό ότι ο βασιλιάς δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα πρόθυμος να εγκατασταθεί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, αλλά υποψιάζομαι ότι απλώς θα πρέπει να συμφιλιωθεί με αυτό – και να μετακομίσει από το Clarence House, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το έκαναν η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος, μάλλον ενάντια στις επιθυμίες τους [τότε].

Το Clarence House ήταν το σπίτι τους, πίσω στο 1952 με την βασιλομήτωρ να διαμένει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, αλλά ο τότε πρωθυπουργός, Ουίνστον Τσόρτσιλ, κατέστησε σαφές ότι ο μονάρχης διαμένει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Έτσι, φαντάζομαι ότι το ίδιο θα συμβεί και αυτή τη φορά – και, εν ευθέτω χρόνω, ο βασιλιάς και η βασίλισσα σύζυγος θα μετακομίσουν από το Clarence House… στο “μεγάλο σπίτι”, όπως λέγεται».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share