Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τουρκική προκλητικότητα: Σκληρή απάντηση Αθήνας στο τουρκικό χάρτη με το Αιγαίο και την Κρήτη

Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για τις σχέσεις

10 Ιουλίου 2022 10:58
Τουρκική προκλητικότητα: Σκληρή απάντηση Αθήνας στο τουρκικό χάρτη με το Αιγαίο και την Κρήτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σκληρή απάντηση έδωσε η Αθήνα στην Άγκυρα με φόντο τον προκλητικό χάρτη που έλαβε ως δώρο ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί από τους Γκρίζους Λύκους και δείχνει την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ως τμήμα της Τουρκίας.

«Κλιμάκωση ακραίας ρητορικής»

«Η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απολυτά καταδικαστέα», σημειώνουν διπλωματικές πηγές και συνεχίζουν:

«Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκιά της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση. Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας».

 Τουρκική προκλητικότητα: Σκληρή απάντηση Αθήνας τουρκικό χάρτη με το Αιγαίο και την Κρήτη

«Εμπρηστικός» Ακάρ: Δεν αστειευόμαστε – Μην τολμήσετε περιπέτειες σαν κακομαθημένοι

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, εξαπολύοντας απειλές και επαναλαμβάνοντας το αναθεωρητικό δόγμα της τουρκικής ηγεσίας για τα ελληνικά νησιά.

Δείτε επίσης: Παναγιωτόπουλος-Ακάρ: «Είναι σημαντικό να μείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας Αθήνας-Άγκυρας» (Video)

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι, Haber Global, ο Ακάρ τόνισε ότι η Άγκυρα έχει σχέδιο για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, τα οποία θα εφαρμόσει «σε διαφορετικές φάσεις και στάδια».

Αντιστρέφοντας την πραγματικότητα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι λέει ψέματα και διαστρεβλώνει την αλήθεια και δεν επιθυμεί ειρηνική επίλυση των προβλημάτων.

«Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας, ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Το επαναλαμβάνουμε αυτό. Ο πρόεδρος μας αυτό είπε. Δεν αστειευόμαστε. Μην επιχειρείτε κάποια περιπέτεια σαν κακομαθημένοι, βασιζόμενοι σε άλλους. Ελάτε σαν άνθρωποι να κάτσουμε να μιλήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share