Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ελληνοτουρκικά: Οι επόμενες κινήσεις του Ερντογάν, το "όραμα" και τα Κατεχόμενα (video)

Κρίσιμο καλοκαίρι

10 Ιουλίου 2022 10:41
Ελληνοτουρκικά: Οι επόμενες κινήσεις του Ερντογάν, το
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα, με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί να παρουσιάζει ένα χάρτη - πρόκληση που δείχνει την Κρήτη να ανήκει στην... Τουρκία. Την ίδια στιγμή ανησυχία προκαλεί η επίσκεψη του Ερντογάν στα Κατεχόμενα τον Ιούλιο.

Η κίνηση αυτή δείχνει ξεκάθαρα ποιος είναι ο αναθεωρητικός, σχολίασε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Σωτήρης Σέρμπος.

«Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου η Τουρκία θα επιχειρήσει με το τέταρτο γεωτρύπανο. Δεν ξέρουμε που ακριβώς, φημολογείται στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία έχει ήδη πραγματοποιήσει έξι παράνομες γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ», δήλωσε.

Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου, για να γιορτάσει την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τούρκος πρόεδρος ετοιμάζει κάτι «μεγάλο» και το επικρατέστερο σενάριο είναι πως θα ανακοινώσει την προσάρτηση των Κατεχόμενων.

«Μετά το 2017 η Τουρκία έχει προχωρήσει σε αλλαγή παραδείγματος. Είτε δύο κράτη είτε μία χαλαρή συνομοσπονδία είτε τα βάζω όλα στα τραπέζι. Δυστυχώς, με βάση τα τελευταία πρωτόκολλα με τους Τουρκοκυπρίους έχει προχωρήσει μία διαδικασία άτυπης ενσωμάτωσης. Για πρώτη φορά θα έχουμε παρουσία 200 Τούρκων άοπλων αστυνομικών στα Κατεχόμενα», συμπλήρωσε ο κος Σέρμπος.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share