Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απασφάλισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν: 60.000 ευρώ στην οικογένεια κάθε νεκρού Ρώσου στρατιώτη

Υποσχέσεις από τον Ρώσο πρόεδρο

3 Μαρτίου 2022 19:39
Απασφάλισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν: 60.000 ευρώ στην οικογένεια κάθε νεκρού Ρώσου στρατιώτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αποζημιώσεις στις οικογένειες νεκρών στρατιωτών, αλλά και σε τραυματίες στρατιώτες που πήραν μέρος στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία υποσχέθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε ομιλία του μπροστά στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας. Ο Ρώσος πρόεδρος υποσχέθηκε σαν πρώτη δόση της αποζημίωσης 7 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 60.000 ευρώ) στην οικογένεια κάθε νεκρού στρατιώτη που έλαβε μέρος στις ρωσικές επιχειρήσεις κατά της Ουκρανίας. Ακόμα υποσχέθηκε - πάλι σαν πρώτη δόση - 5 εκατομμύρια ρούβλια (45.000 ευρώ) στους τραυματίες και τους ανάπηρους πολέμους και μόνιμη σύνταξη στους τελευταίους.

Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: 90λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Πούτιν! Αμετακίνητος ο Ρώσος πρόεδρος - Η απάντηση του Γάλλου

Ακόμα κατηγόρησε τις ομάδες των Ουκρανών νεοναζί πως κρύβονται πίσω αμάχους, βάζοντας εκτοξευτήρες πυραύλων και τεθωρακισμένα δίπλα σε νηπιαγωγεία, αλλά και την ουκρανική κυβέρνηση πως εμποδίζει τη δίοδο από τους δρόμους ασφαλείας που έχουν φτιάξει οι Ρώσοι. Τέλος σημείωσε ότι «Κανένας δεν θα μας απειλήσει με πυρηνικά».

πούτιν στρατιώτες

Το μήνυμα Ζελένσκι στον Πούτιν

Να διαπραγματευτεί απευθείας με τον Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει ο πόλεμος», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Ουκρανός πρόεδρος την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις Μόσχας - Κιέβου για την κατάπαυση του πυρός. «Πρέπει να μιλήσω με τον Πούτιν (...) γιατί είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτός ο πόλεμος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λέγοντας ότι είναι «ανοιχτός» και «έτοιμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις» του Πούτιν.

Νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι αν πέσει η Ουκρανία, η Ρωσία θα κυνηγήσει χώρες της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης. «Φύγε από τη γη μας. Αν δεν θέλεις να φύγεις τώρα - κάτσε μαζί μου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είμαι ελεύθερος. Αλλά όχι στα 30 μέτρα, όπως με τον Μακρόν, τον Σολτς, είμαι γείτονας! Δεν δαγκώνω. Είμαι κανονικός άνθρωπος, κάτσε μαζί μου, μίλα μου, τι φοβάσαι;», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Πούτιν, σύμφωνα με το Nexta.

Πάντως, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ήταν ξεκάθαρος στο νέο ιδιαίτερα συγκινησιασκό διάγγελμά του: «Δεν θα παραδοθούμε ποτέ. Ορθιοι μέχρι το τέλος. Δεν φοβάμαι να πεθάνω για την ελευθερία των παιδιών μου».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share