Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Πάνω από 70 Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί από ρωσική επίθεση σε στρατιωτική βάση

Ακόμα μια τραγική είδηση!

1 Μαρτίου 2022 08:50
Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Πάνω από 70 Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί από ρωσική επίθεση σε στρατιωτική βάση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Πάνω από 70 Ουκρανοί στρατιώτες έπεσαν νεκροί μετά από επίθεση του ρωσικού πυροβολικού σε στρατιωτική βάση στην Οκτίρκα, μια πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στο Χάρκοβο και το Κίεβο, όπως μεταδίδει το Associated Press, επικαλούμενο Ρώσο αξιωματούχο.

Το αμερικανικό πρακτορείο επικαλείται τον Ντμίτρο Ζιβίτσκιι, κυβερνήτης της περιφέρειας Σούμι και αναπληρωτής υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας, ο οποίος δημοσίευσε φωτογραφίες ενός τετραώροφου κτιρίου που έχει καεί ολοσχερώς, με διασώστες να ψάχνουν για επιζώντες στα ερείπια.

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Σε ανάρτησή του στο Facebook λίγο αργότερα, ο Ζιβίτσκιι ανέφερε ότι πολλοί Ρώσοι στρατιώτες αλλά και ντόπιοι κάτοικοι έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών την περασμένη Κυριακή.

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ραγδαίες εξελίξεις: Ζητήθηκε έρευνα για εγκλήματα πολέμου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (video)

Το γραφείο του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) γνωστοποίησε σήμερα πως θα ζητήσει έγκριση για να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Ο εισαγγελέας Καρίμ Καν είχε εκφράσει την Παρασκευή (25/2) την ανησυχία του για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και δήλωσε πως το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο μπορεί να ερευνήσει καταγγελίες για εγκλήματα που έχουν ανακύψει στην παρούσα κρίση.

«Το επόμενο βήμα είναι να προχωρήσουμε στη διαδικασία αναζήτησης και εξασφάλισης εξουσιοδότησης από το Προανακριτικό Τμήμα του Δικαστηρίου για να ξεκινήσουμε την έρευνα», αναφέρει το γραφείο του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, που εδρεύει στη Χάγη.

Πόλεμος στην Ουκρανία - Δραματικές στιγμές στη Μαριούπολη: «Μας αποτελείωσαν, οι δρόμοι είναι γεμάτοι με νεκρούς» (video)

Συγκλονίζουν οι περιγραφές Ελλήνων ομογενών από την Ουκρανία που βγαίνουν στη δημοσιότητα, καθώς έχουν μετατραπεί σε κόλαση οι περιοχές που μένουν, από τους συνεχείς βομβαρδισμούς της Ρωσίας.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ παρουσίασε ρεπορτάζ από τα καταφύγια της Ουκρανίας στο Σαρτανά, όπου Έλληνες ομογενείς «έσπασαν» την σιωπή τους και μίλησαν για την φρίκη που ζουν. «Σήμερα μας αποτελείωσαν. Εδώ και 3 μέρες μας βομβαρδίζουν, αλλά σήμερα έγινε χαμός. Όπως είμασταν ντυμένοι φύγαμε, όσοι προλάβαμε», είπε χαρακτηριστικά μία γυναίκα.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι τέσσερις όροι που θέτει ο Πούτιν για να σταματήσει την εισβολή (video)

Παράλληλα, μία άλλη κάτοικος δήλωσε ότι «μας βομβαρδίζουν με αεροπλάνα και πυραύλους. Τα πτώματα είναι ακόμη έξω, οι πεθαμένοι βρίσκονται στο δρόμο. Για αυτό και εμείς αναγκαστήκαμε να φύγουμε».

«Ούτε ρεύμα έχουμε, ούτε λειτουργούν τα κινητά τηλέφωνα», ανέφερε μια άλλη γυναίκα στη κάμερα του δελτίου, σχολιάζοντας τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει.

«Οι βομβαρδισμοί δεν σταματούν»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι κάτοικοι ανταλλάσσουν μεταξύ τους ρούχα και κουβέρτες για να ζεσταθούν, ενώ ο Πρόεδρος της Μαριούπολης, Στεφάν Μάχσμα, περιέγραψε τι συμβαίνει στη περιοχή.

«Έμειναν λίγα σπίτια, οι βομβαρδισμοί δεν σταματούν. Οι Ρώσοι χτυπούν όλους τους Ουκρανούς ελληνικής καταγωγής. Βρήκαμε 7 νεκρούς και ακόμη δεν έχουμε καταλάβει πόσα άτομα είναι, ακόμα μέσα στα τούβλα», είπε χαρακτηριστικά.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share