Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Προειδοποίηση - σοκ: Απειλή για την Ελλάδα ο Πούτιν; «Πυρά» κατά των χωρών που στέλνουν εξοπλισμό στην Ουκρανία

Τι αναφέρει το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών

28 Φεβρουαρίου 2022 22:16
Προειδοποίηση - σοκ: Απειλή για την Ελλάδα ο Πούτιν; «Πυρά» κατά των χωρών που στέλνουν εξοπλισμό στην Ουκρανία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, απειλεί ευθέως τις χώρες που στέλνουν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Spectator Index, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι χώρες που εξοπλίζουν στρατιωτικά την Ουκρανία θα θεωρηθούν υπεύθυνες, εάν τα όπλα αυτά χρησιμοποιηθούν για να πλήξουν τις ρωσικές δυνάμεις.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι τέσσερις όροι που θέτει ο Πούτιν για να σταματήσει την εισβολή (video)

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, οι κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία δεν θα μείνουν χωρίς «σκληρή» απάντηση.

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πλήρης αμνηστία και 5 εκατ. ρούβλια σε όποιον Ρώσο στρατιώτη παραδοθεί!»

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, απηύθυνε απευθείας έκκληση στους Ρώσους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία, λέγοντας ότι θα λάβουν πλήρη αμνηστία και χρηματική αποζημίωση εάν καταθέσουν τα όπλα οικειοθελώς.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Oleksii Reznikov έγραψε ότι «Όσοι από εσάς δεν θέλετε να γίνετε δολοφόνοι και να πεθάνετε, μπορείτε να σώσετε τον εαυτό σας».

«Ρώσε στρατιώτη! Σε έφεραν στη γη μας για να σκοτώσεις και να πεθάνεις. Μην ακολουθείς εγκληματικές εντολές. Σου εγγυόμαστε πλήρη αμνηστία και 5 εκατομμύρια ρούβλια εάν καταθέσεις το όπλα σου. Για όσους συνεχίσουν να συμπεριφέρονται ως κατακτητές, δεν θα υπάρχει έλεος» ανέφερε στην ανάρτησή του.

Πόλεμος στην Ουκρανία - Απόφαση Ερντογάν: Η Τουρκία έκλεισε τα στενά του Βοσπόρου

Το κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου ανακοίνωσε η Τουρκία με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πόλεμος στην Ουκρανία – Βίντεο σοκ: Αυτοκίνητο δέχεται αναίτια επίθεση με πυρά

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η Άγκυρα ενημέρωσε όλες τις παράκτιες και μη παράκτιες χώρες να μην κάνουν διέλευση των πολεμικών τους πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.

«Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποιο αίτημα διέλευσης από τα Στενά. Στο περιβάλλον σύγκρουσης ειδοποιήσαμε όλες τις παράκτιες και μη παράκτιες χώρες να μην κάνουν διέλευση των πολεμικών τους πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει οποιοδήποτε αίτημα. Εφαρμόζουμε τις διατάξεις της Συνθήκης του Μοντρέ».

Από τη δήλωση Τσαβούσογλου, πάντως, προκύπτει πως το κλείσιμο αφορά τόσο τα κράτη της Μαύρης Θάλασσας (βλέπε π.χ. Ρωσία) όσο τα κράτη εκτός Μαύρης Θάλασσας (ΗΠΑ), με την Αγκυρα να συνεχίζει ουσιαστικά να πατά σε δύο «βάρκες».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share