Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία – Βίντεο σοκ: Αυτοκίνητο δέχεται αναίτια επίθεση με πυρά

Αποδεικνύεται περίτρανα ξανά πως τα θύματα δεν είναι άλλοι από τους αμάχους

28 Φεβρουαρίου 2022 21:16
Πόλεμος στην Ουκρανία – Βίντεο σοκ: Αυτοκίνητο δέχεται αναίτια επίθεση με πυρά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που κατακλύζουν το διαδίκτυο από την πρώτη ημέρα επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ένα ακόμα βίντεο – σοκ που κυκλοφορεί, τις τελευταίες ώρες, δείχνει με τον πιο άμεσο τρόπο ότι, όπως σε κάθε πόλεμο, τα θύματα δεν είναι άλλοι από τους αμάχους.

Είναι οριστικό: Στο «ψυγείο» έβαλαν FIFA και UEFA την Εθνική και τις ρωσικές ομάδες - «Μπλόκο» και από την Euroleague!

Στο βίντεο βλέπουμε αυτοκίνητο με επιβάτες μία ολόκληρη οικογένεια το οποίο γαζώνεται από στρατιωτικές δυνάμεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι, μέσα στο αυτοκίνητο, βρίσκεται και ο σκύλος της οικογένειας.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέος γύρος διαπραγματεύσεων - «Βρήκαμε κοινές θέσεις» (video)

Περισσότερες από πέντε ώρες διήρκησαν οι συνομιλίες των αντιπροσωπειών Ρωσίας και Ουκρανίας στο Γόμελ της Λευκορωσίας, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν σε νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες ή και ώρες. Η επόμενη συνάντηση φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί στα σύνορα Πολωνίας - Λευκορωσίας και όχι ξανά στο Γόμελ.

Το ρωσικό Sputnik μετέδωσε τις δηλώσεις του επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους ότι η ρωσική και η ουκρανική πλευρά βρήκαν ορισμένα σημεία επαφής πάνω στα οποία οι δύο χώρες θα μπορούσαν να χτίσουν κοινές θέσεις.

«Οι συνομιλίες με την ουκρανική πλευρά που διήρκεσαν περίπου 5 ώρες μόλις ολοκληρώθηκαν. Συζητήσαμε λεπτομερώς όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και βρήκαμε κάποια κοινά σημεία πάνω στα οποία μπορούμε να προβλέψουμε κοινές θέσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.

«Υπάρχει συμφωνία για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας. Υπάρχει συμφωνία σχετικά με αυτό», δήλωσε και πρόσθεσε: «Μέχρι τότε οι αντιπροσωπείες θα διαβουλεύονται για κάθε διαπραγματευτική θέση με την ηγεσία της χώρας τους».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αντιπροσωπείες των δύο πλευρών θα μεταβούν σε Μόσχα και Κίεβο και τις επόμενες μέρες θα έχουν έναν ακόμα γύρο διαπραγματεύσεων. Ο ανταποκριτής του OPEN στη Μόσχα Θανάσης Αυγερινός, σημείωσε ότι δεν αποκλείεται οι συνομιλίες να συνεχιστούν ακόμα και αύριο Τρίτη.

Τι λέει το Κίεβο για τις διαπραγματεύσεις

Από την πλευρά του Κιέβου, ο επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, Μιχαήλο Ποντόλιακ δήλωσε ότι οι δύο πλευρές είχαν εντοπίσει θέματα προτεραιότητας για τα οποία είχαν περιγράψει και συγκεκριμένες λύσεις. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτά τα θέματα θα αναπτυχθούν στον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων. Ο κύριος σκοπός της συνάντησης για την Ουκρανία ήταν να συζητηθεί η κατάπαυση του πυρός, όπως σημείωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Λίγη ώρα μετά τη λήξη των συνομιλιών όμως ξεκίνησε μία άνευ προηγουμένου επίθεση την ουκρανική πρωτεύουσα. Αναφορές κάνουν λόγο για τρεις πολύ ισχυρές εκρήξεις, γύρω στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας ενώ, οι σειρήνες ηχούν στην ουκρανική πρωτεύουσα και οι κάτοικοι έχουν οδηγία να μεταφερθούν άμεσα στο πλησιέστερο καταφύγιο.

Το πρακτορείο NEXTA μετέδωσε αμέσως μετά τη λήξη των συνομιλιών ότι «δεν φαίνεται να συμφωνήθηκε τίποτα» ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share