Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Είναι οριστικό: Στο «ψυγείο» έβαλαν FIFA και UEFA την Εθνική και τις ρωσικές ομάδες - «Μπλόκο» και από την Euroleague!

Σκληρές οι κυρώσεις που επιβάλλονται και σε αθλητικό επίπεδο

28 Φεβρουαρίου 2022 20:11
Είναι οριστικό: Στο «ψυγείο» έβαλαν FIFA και UEFA την Εθνική και τις ρωσικές ομάδες - «Μπλόκο» και από την Euroleague!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έτοιμη να ανακοινώσει την αποβολή της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η FIFA που βρίσκεται σε συνεννόηση με την UEFA.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η συγκινητική στιγμή που δύο φίλες σμίγουν ξανά σε προσφυγική δομή (video)

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας (28/2) το Reuters ανέφερε ότι η FIFA σε συνεργασία με την UEFA θα ανακοινώσει την αποβολή της Ρωσίας από τις διεθνείς διοργανώσεις, γεγονός που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός και από τα μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Η πληροφορία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, έρχεται όμως μετά την ανακοίνωση από πολλές χώρες ότι αρνούνται να παίξουν με την εθνική Ρωσίας.

εθνικη-ρωσιασ

Σε προηγούμενη ανακοίνωση η FIFA είχε αποφασίσει τα εξής:

  • Δεν θα διεξαχθεί διεθνής διοργάνωση σε έδαφος της Ρωσίας, με τους εντός έδρας αγώνες να γίνονται σε ουδέτερες έδρες, χωρίς την παρουσία θεατών.

  • Οι ομάδες που εκπροσωπούν τη Ρωσία θα αγωνίζονται σε οποιαδήποτε διοργάνωση υπό το όνομα "Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας" και όχι "Ρωσία".

  • Η σημαία και ο ύμνος της χώρας δεν θα χρησιμοποιούνται στους αγώνες που θα συμμετέχει η Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας.

Εκτός από τις FIFA και UEFA και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή κάλεσε τις ομοσπονδίες να αποβάλλουν τους Ρώσους και τους Λευκορώσους αθλητές, διαιτητές από τις διοργανώσεις. Τέλος αξίζει να σημειωθεί όταν γίνει επίσημη η συγκεκριμένη απόφαση της FIFA θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει αν δεν υπάρξει ριζική αλλαγή μέχρι την αρχή των play off στις σχέσεις Ουκρανίας - Ρωσίας.

Euroleague: Ο πόλεμος στην Ουκρανία φέρνει τα πάνω κάτω

ρωσια-ευρωλιγκα-τσσκα

ΗEuroleague επηρεάζεται άμεσα από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκάλεσε αλυσιδωτές εξελίξεις και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η συμμετοχή των ρωσικών ομάδων στo πρώτο τη τάξει ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ βρίσκεται στον αέρα.

Ειδικότερα, οι τρεις συμμετέχουσες ομάδες της Euroleague από τη Ρωσία (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ούνικς Καζάν) ζήτησαν από τη διοργανώτρια αρχή την αναβολή των αγώνων τους μέχρι νεοτέρας στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της EuroLeague, η οποία ξεκίνησε στις 16.00 ώρα Ελλάδας.

Το πρόβλημα των μετακινήσεων, αλλά και ο φόβος της κατακραυγής από τους φιλάθλους των αντίπαλων ομάδων αποτελούν τα δύο βασικά επιχειρήματα πάνω στα οποία στηρίχτηκε το αίτημα αυτό.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share