Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανατίναξαν γέφυρα για να μην περάσουν ρωσικά τανκς (photos)

Προκειμένου να μην εισβάλουν στην ουκρανική πρωτεύουσα

25 Φεβρουαρίου 2022 08:47
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανατίναξαν γέφυρα για να μην περάσουν ρωσικά τανκς (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την ανατίναξη της γέφυρας στην περιοχή Ιβάνκοφ κοντά στο Κίεβο, ανακοίνωσαν οι Ουκρανοί, σταματώντας έτσι την πορεία μιας ομάδας από ρωσικά τανκς, που κατευθυνόταν προς την πρωτεύουσα, από το Βίσχοροντ.

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ξεκίνησε η επίθεση στο Κίεβο: Ρίψη πυραύλων και αγωνία για τους αμάχους, μεταξύ των οποίων και Έλληνες (video)

πολεμοσ-ουκρανια

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο Πεντάγωνο ο Μητσοτάκης - Ενημερώνει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη Σύνοδο Κορυφής

Στο πεντάγωνο θα μεταβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να παρουσιάσει τις επόμενες ώρες τις θέσεις της χώρας και τις κινήσεις της ελληνικής διπλωματίας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πριν ανοίξει ο νέος κύκλος επαφών και πρωτοβουλιών της Αθήνας για την αντιμετώπιση της ουκρανικής κρίσης και των παρενεργειών της στο ευρωπαϊκό σκηνικό.

πολεμοσ-ουκρανια

Μάχη «Δαυίδ» και «Γολιάθ» – Η σύγκριση των στρατών των δύο χωρών που σοκάρει (photo)

Η σύγκριση των δύο εμπολέμων είναι άνιση, καθώς η Ρωσία διαθέτει έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο – χωρίς να υπολογίζονται τα πυρηνικά όπλα.

Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Μελετών Ειρήνης της Στοκχόλμης (SIPRI) που παρακολουθεί τους παγκόσμιους εξοπλισμούς, οι αμυντικές δαπάνες της Ρωσίας το 2020 ανήλθαν σε 61,7 δισ. δολάρια, έναντι 5,9 δισ. δολαρίων της Ουκρανίας. Έτσι, βάσει του Global Fire Power, η Ρωσία αποτελεί τη δεύτερη ισχυρότερη δύναμη στον πλανήτη μετά τις ΗΠΑ και η Ουκρανία διαθέτει τον 22ο ισχυρότερο στρατό ανάμεσα σε 140 χώρες. Σε γενικές γραμμές, το έμψυχο υλικό των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων υπερτερεί του αντίστοιχου ουκρανικού σε αναλογία 5 προς 1.

Mε βάση ανάλυση του Sky News, που αντλεί στοιχεία από τη δεξαμενή σκέψης του Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΙΙSS), το κατά ξηρά, θάλασσα και αέρα προσωπικό των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων -συμπεριλαμβανομένων ειδικών μονάδων, που δρουν πολλές φορές χωρίς διακριτικά- αγγίζει τις 850.000-900.000 άτομα, έναντι 196.600 των ουκρανικών.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share