Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εισβολή στην Ουκρανία: Νεκροί όλοι οι επιβάτες του ρωσικού αεροσκάφους An-26 που συνετρίβη κοντά στα ουκρανικά σύνορα

Ποιές οι αιτίες της συντριβής;

24 Φεβρουαρίου 2022 22:04
Εισβολή στην Ουκρανία: Νεκροί όλοι οι επιβάτες του ρωσικού αεροσκάφους An-26 που συνετρίβη κοντά στα ουκρανικά σύνορα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου An-26 συνετρίβη στην περιοχή Βορονές της νότιας Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Interfax, που επικαλείται στρατιωτικές πηγές, δεν υπάρχουν επιζώντες μεταξύ των μελών του πληρώματος.

Παράλληλα αναφέρεται ότι η πτώση του αεροσκάφους πιθανόν να οφείλεται σε μηχανική βλάβη. Νωρίτερα, πάντως, ουκρανικά μέσα ανέφεραν πως καταρρίφθηκε ρωσικό αεροσκάφος An-26, κάνοντας λόγο για πέντε νεκρούς.

Εισβολή στην Ουκρανία: Ισχυρές εκρήξεις στα περίχωρα της Μαριούπολης (video)

Σφοδρά πυρά και εκατοντάδες ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στα περίχωρα της Μαριούπολης, ανέφερε μια διπλωματική πηγή στο πρακτορείο Reuters, την ώρα που οι ουκρανικές δυνάμεις μάχονται με τους Ρώσους εισβολείς σε τρία μέτωπα.

Παράλληλα, δείτε το διάγγελμα Μπάιντεν για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Στο μεταξύ 13 άμαχοι και 9 στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα στην περιφέρεια της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, η οποία ελέγχεται πλέον εν μέρει από τις ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσαν οι αρχές της επαρχίας αυτής.

«Δεκατρείς πολίτες, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν, καθώς και εννέα Ουκρανοί στρατιώτες, στην επίθεση εναντίον της Χερσώνας», ανέφεραν οι τοπικές αρχές στο Facebook.

Σύμφωνα πάντα με την πηγή αυτή, η πόλη Χενιτσέσκ, ένα λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα, ελέγχεται από τους Ρώσους.

Όλες οι διοικητικές υπηρεσίες πέρασαν υπό τον έλεγχο των εισβολέων. Σταθμεύουν στην πόλη Χενιτσέσκ, υπάρχουν φυλάκια ελέγχου και Ρώσοι στρατιώτες στην περιφέρεια της πόλης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν επίσης τον υδροηλεκτρικό σταθμό της Καχόφκα και την πόλη Ολέτσκι. «Οι ουκρανικές στρατιωτικές βάσεις καταστράφηκαν από την αεροπορία του εχθρού», ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Υπό ρωσικό έλεγχο βρίσκεται επίσης ο διάπλους του ποταμού Δνείπερου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share