Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Ουκρανία: Νέες πιο ηχηρές εκρήξεις στο κέντρο της πόλης Ντονέτσκ - Οι πρώτες πληροφορίες

Οι βομβαρδισμοί ξανάρχισαν μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων στρατιωτών

22 Φεβρουαρίου 2022 16:51
Ουκρανία: Νέες πιο ηχηρές εκρήξεις στο κέντρο της πόλης Ντονέτσκ - Οι πρώτες πληροφορίες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έξι εκρήξεις ακούστηκαν το απόγευμα της Τρίτης (22/2) στο κέντρο του Ντονέτσκ που ελέγχεται από τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανέφερε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Η προέλευση των εκρήξεων δεν ήταν ξεκάθαρη, όμως διπλωματική πηγή είπε νωρίτερα στο Reuters ότι οι βομβαρδισμοί είχαν ξαναρχίσει στην γραμμή επαφής μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών και των αυτονομιστικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία.

Κρίση στην Ουκρανία: «Οι Ευρωπαίοι να ετοιμαστούν να πληρώνουν 2.000 ευρώ για 1.000 κυβικά μέτρα αερίου»

Σε μία εμπρηστική δήλωση μετά το πάγωμα του αγωγού Nord Stream 2 προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και νυν αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Μεντβέντεφ, αφού έκανε γνωστή μέσω Twitter την απόφαση του Όλαφ Σολτς για τον Nord Stream 2, κάλεσε τους Ευρωπαίους να προετοιμαστούν για μια δύσκολη τιμολογιακή πραγματικότητα αναφορικά με το φυσικό αέριο.

«Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έδωσε οδηγία να σταματήσει η πιστοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. Ωραία. Καλωσήρθατε σε έναν νέο κόσμο, όπου οι Ευρωπαίοι θα πληρώνουν σύντομα 2.000 ευρώ για 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου!» έγραψε ο Μεντβέντεφ.

Ουκρανία: Το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους Έλληνες να μην ταξιδέψουν εκεί μετά το διάγγελμα Πούτιν

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών μέσω ανακοίνωσής του καλεί τους Έλληνες να μην ταξιδέψουν προς την Ουκρανία, ενώ δίνει οδηγίες για όσους βρίσκονται ήδη στη χώρα μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Έλληνες πολίτες να μην ταξιδεύουν προς το παρόν στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης: Νέο σοκ στην Ουκρανία: Πέντε στρατιώτες νεκροί σε μάχη στα σύνορα – Για σαμποτάζ μιλάει η Μόσχα

Όσοι Έλληνες πολίτες επιθυμούν αρωγή για την αποχώρηση τους από την Ουκρανία, προτρέπονται να έρθουν σε επαφή με τις Ελληνικές αρχές στην Ουκρανία:

Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κίεβο:

Διεύθυνση: 30-i Andriivskiy uzviz Str., Kyiv 01901, UKRAINE

τηλέφωνα: 00380 44 3630780, 00380 3630781, 00380 3630782

Τηλέφωνο Έκτακτης Ανάγκης: 00380 730429453

Email / Website: [email protected], http://www.mfa.gr/kiev

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share