Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023

Κηδεία-ντροπή στην Ρώμη: Το φέρετρο με την σβάστικα και οι ναζιστικοί χαιρετισμοί

Η Καθολική Εκκλησία καταδίκασε ως «προσβλητική και απαράδεκτη» τη νεκρώσιμη ακολουθία

12 Ιανουαρίου 2022 14:47
Κηδεία-ντροπή στην Ρώμη: Το φέρετρο με την σβάστικα και οι ναζιστικοί χαιρετισμοί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα αδιανόητο περιστατικό έλαβε χώρα στην Ρώμη, με την ιταλική καθολική εκκλησία να καταδικάζει ευθέως το επεισόδιο όπου κατά τη διάρκεια κηδείας τύλιξαν φέρετρο με τη ναζιστική σβάστικα, ενώ οι παριστάμενοι χαιρετούσαν επίσης ναζιστικά.

Η αστυνομία της χώρας μάλιστα δήλωσε ότι εξετάζει το ζήτημα στο πλαίσιο του νόμου περί εγκλημάτων μίσους.

"Μπλόκο" διοργανωτών σε παλαιστή που φέρει τατουάζ με ναζιστικά σύμβολα

Η Καθολική Εκκλησία καταδίκασε ως «προσβλητική και απαράδεκτη» τη νεκρώσιμη ακολουθία έξω από τοπική εκκλησία.

Σε δήλωσή της, τόνισε ότι ούτε ο ιερέας της ενορίας, ούτε ο ιερέας που πραγματοποίησε την τελετή, γνώριζαν τι επρόκειτο να συμβεί έξω μετά το τέλος της λειτουργίας, κάνοντας λόγο για «ένα φρικτό σύμβολο που δεν συμβιβάζεται με τον Χριστιανισμό» αναφερόμενη στη σβάστικα.

καθολικη-εκκλησια

«Αυτή η ιδεολογική και βίαιη εκμετάλλευση, ειδικά μετά από μια πράξη λατρείας κοντά σε έναν ιερό τόπο, είναι σοβαρή, προσβλητική και απαράδεκτη για την εκκλησιαστική κοινότητα της Ρώμης και για όλους τους ανθρώπους στην πόλη μας», ανέφερε.

Η δήλωση ανέφερε ότι ο ιερέας της ενορίας, ο αιδεσιμότατος Alessandro Zenobbi, αποστασιοποιήθηκε όπως και η εκκλησία από «κάθε λέξη, χειρονομία και σύμβολο που χρησιμοποιούνται έξω από την εκκλησία, τα οποία αποδίδονται σε εξτρεμιστικές ιδεολογίες μακριά από το μήνυμα του Ευαγγελίου του Χριστού».

Τα ιταλικά δελτία ειδήσεων αναγνώρισαν τον νεκρό ως έναν 44χρονο, πρώην μέλος της ακροδεξιάς ομάδας Forza Nuova, ο οποίος πέθανε το Σαββατοκύριακο από θρόμβωση.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share