ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες αποκάλυψης στην Ρόδο: Ξενοδοχείο γέμισε με νερά από την ισχυρή κακοκαιρία και μοιάζει με τεχνητή πισίνα

Εικόνες αποκάλυψης στην Ρόδο: Ξενοδοχείο γέμισε με νερά από την ισχυρή κακοκαιρία και μοιάζει με τεχνητή πισίνα
Κακοκαιρία στη Ρόδο
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ένα ασυνήθιστο και εντυπωσιακό θέαμα καταγράφεται σε βίντεο από τη Ρόδο, μετά το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας «Agneta» από το νησί. Ο μεγάλος όγκος νερού που συγκεντρώθηκε στον χώρο ξενοδοχειακής μονάδας έχει καλύψει σχεδόν ολόκληρη την επιφάνεια, δημιουργώντας μια εικόνα που παραπέμπει περισσότερο σε τεχνητή πισίνα παρά σε εξωτερικό χώρο καταλύματος. Το βίντεο αποτυπώνει με χαρακτηριστικό τρόπο την έκταση των προβλημάτων που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες μετέτρεψαν πολλές περιοχές του νησιού σε πλημμυρισμένες εκτάσεις. Δείτε στο παρακάτω βίντεο του χρήστη Μοχαμμαδ Ιμραν 🇬🇷 στο Tik tok, σε τι κατάσταση ήταν το ξενοδοχείο μετά τις έντονες βροχές.

Η εικόνα από το ξενοδοχείο που θυμίζει πισίνα

Στα πλάνα, το νερό έχει κατακλύσει τον χώρο του ξενοδοχείου, καλύπτοντας την επιφάνεια και αλλάζοντας εντελώς την εικόνα του περιβάλλοντος. Η έκταση της πλημμύρας δημιουργεί την εντύπωση μιας μεγάλης πισίνας, ωστόσο πρόκειται για νερά που συγκεντρώθηκαν εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας. Το οπτικό αποτέλεσμα είναι ενδεικτικό της ποσότητας της βροχής που έπεσε στο νησί και των δυσκολιών που αντιμετώπισαν οι εγκαταστάσεις και οι ιδιοκτησίες σε διάφορες περιοχές.

Το συγκεκριμένο βίντεο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εικόνων που καταγράφουν τις συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων στη Ρόδο. Η κακοκαιρία δεν περιορίστηκε σε πρόσκαιρη επιβάρυνση των δρόμων, καθώς τα νερά εισέβαλαν σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους, προκαλώντας ζημιές και αναγκάζοντας τους κατοίκους να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις. Οι εικόνες από το ξενοδοχείο αποτελούν μία ακόμη χαρακτηριστική αποτύπωση της έντασης του φαινομένου.

 Δεκάδες ώρες βροχής και σοβαρά προβλήματα στο νησί

Η Ρόδος βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας «Agneta», με την ισχυρή βροχόπτωση να διαρκεί περίπου 17 ώρες, από την Κυριακή έως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας. Οι μεγαλύτερες επιπτώσεις καταγράφηκαν σε περιοχές όπως ο Αρχάγγελος και τα Αφάντου, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους, ενώ σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν. Παράλληλα, περισσότερα από 60 οχήματα παρασύρθηκαν ή υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές.

Κακοκαιρία στην Ρόδο

Η κατάσταση προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ εστάλησαν προειδοποιητικά μηνύματα μέσω του 112, με σύσταση προς κατοίκους και επισκέπτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Σε ένα από τα περιστατικά, τέσσερα άτομα κινδύνευσαν όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν επιχείρησε να περάσει από ιρλανδική διάβαση που είχε μετατραπεί σε ορμητικό χείμαρρο. Οι εικόνες από τις πλημμυρισμένες περιοχές αποτυπώνουν το μέγεθος της δοκιμασίας που πέρασε το νησί.

Πλημμύρες Ρόδος

Η κακοκαιρία άφησε πίσω της εκτεταμένες ζημιές

Το βίντεο από το ξενοδοχείο προσθέτει ένα ακόμη στιγμιότυπο στο σκηνικό που διαμορφώθηκε στη Ρόδο μετά τις συνεχόμενες και έντονες βροχοπτώσεις. Οι ζημιές σε κατοικίες, επιχειρήσεις και οχήματα, αλλά και τα προβλήματα στην κυκλοφορία, αναδεικνύουν τις συνέπειες που μπορεί να έχει ένα τόσο ισχυρό και παρατεταμένο καιρικό φαινόμενο. Την ίδια στιγμή, οι αρμόδιες υπηρεσίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν περιστατικά άντλησης υδάτων και να αποκαταστήσουν προβλήματα σε σημεία του οδικού δικτύου.

Παράλληλα, η νέα αυτή δοκιμασία επαναφέρει στο προσκήνιο την ανάγκη ενίσχυσης της αντιπλημμυρικής προστασίας του νησιού. Η Ρόδος έχει βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με έντονα πλημμυρικά φαινόμενα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ οι καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ετών έχουν επιβαρύνει την ανθεκτικότητα του φυσικού περιβάλλοντος. Το ζητούμενο πλέον είναι η πλήρης αποτίμηση των ζημιών και η αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου