Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Οι ξεναγοί του μέλλοντος έφτασαν; Ρομπότ σε ρόλο ανθρώπου σε τζαμί στην Σαουδική Αραβία! (video)

Οι πρώτες δοκιμές έγιναν στην Μέκκα

21 Νοεμβρίου 2021 15:10
Οι ξεναγοί του μέλλοντος έφτασαν; Ρομπότ σε ρόλο ανθρώπου σε τζαμί στην Σαουδική Αραβία! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ρομπότ-τουριστικούς οδηγούς τεχνητής νοημοσύνης (AI) στο "Μεγάλο Τζαμί", στην πόλη της Μέκκας, εγκαινίασε η Σαουδική Αραβία!

Ουσιαστικά, τα μηχανήματα αυτά να έχουν την ικανότητα να απαντούν σε ερωτήσεις των επισκεπτών, προσφέροντας καθοδήγηση σχετικά με τις υποχρεωτικές τελετουργίες του τεμένους.

Η ανατριχιαστική είδηση για ετοιμοθάνατο που μετατράπηκε σε ρομπότ για να μην πεθάνει.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Saudi Press Agency, τα τετράτροχα ρομπότ ξεναγοί είναι εξοπλισμένα με έξυπνη τεχνολογία, οθόνες αφής 21 ιντσών και θα μιλούν επίσης 11 γλώσσες, όπως αραβικά, αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά, περσικά, τουρκικά, κινεζικά, μπενγκάλι και φαρσί.

ρομποτ-ξεναγοι

Υπάρχει επίσης μια επιλογή σύνδεσης των επισκεπτών με θρησκευτικούς αξιωματούχους και επιστήμονες μέσω απομακρυσμένης σύνδεσης.

Η Γενική Προεδρία για τις Υποθέσεις των δύο ιερών τζαμιών είπε ότι η πρωτοβουλία της χρήσης των ρομπότ ξεναγών στην Μέκκα αποσκοπεί στην ανάπτυξη και στην επανάσταση στο επίπεδο των υπηρεσιών της. Οι νέοι ξεναγοί ρομπότ δεν είναι η μόνη αυτοματοποιημένη βοήθεια στο Μεγάλο Τζαμί στη Μέκκα.

ρομποτ-σοφια-αραβια

Η ανακοίνωση των οδηγών τεχνητής νοημοσύνης στο τζαμί ακολουθεί την έναρξη χρήσης έξυπνων ρομπότ απολύμανσης πριν από τρεις εβδομάδες στο Μεγάλο Τζαμί από τον πρόεδρο του επιτροπής που επιβλέπει τις υποθέσεις των δύο ιερών τζαμιών.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share