Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ετοιμοθάνατος επιστήμονας μετατρέπεται σε ρομπότ για να μην πεθάνει! (Video)

Ανατριχιαστικό!

5 Νοεμβρίου 2019 21:12
Ετοιμοθάνατος επιστήμονας μετατρέπεται σε ρομπότ για να μην πεθάνει! (Video)

Επιστήμονας που πεθαίνει εξαιτίας σπάνιας ασθένειας μετατρέπει τον εαυτό του σε ρομπότ! Μπορεί να μοιάζει με σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι πραγματικότητα!

Το πρώτο ρωσικό ανθρωποειδές ρομπότ έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!

Συγκεκριμένα, ο δρ Πίτερ Σκοτ Μόργκαν, ένας Αγγλο-Αμερικανός ρομποτιστής υποφέρει από μια ανίατη εκφυλιστική ασθένεια κι αποφάσισε να φτάσει την επιστήμη στα όριά της και να γίνει ο ίδιος πειραματόζωο, προκειμένου να επιβιώσει ως μισός άνθρωπος μισό ρομπότ (σάιμποργκ).

​«Αυτή είναι η τελευταία μου ανάρτηση ως Πίτερ 1.0», τουίταρε ο 61χρονος επιστήμονας που ολοκληρώνει τη «μετατροπή σε πλήρες σάιμποργκ».

Αυτή η διαδικασία της «μεταμόρφωσής» του σε μηχανή διαρκεί περισσότερο από 1 χρόνο τώρα. Ο επιστήμονας, που φέτος το καλοκαίρι ίδρυσε το Ίδρυμα Scott-Morgan για την προώθηση της ρομποτικής και της Τεχνητής Νοημοσύνης, έχει συγκεντρώσει μια διεθνή ομάδα ειδικών επιστημόνων και μηχανικών από εταιρείες κολοσσούς όπως η Microsoft, η Intel και η Dell, για να εργαστούν στο σχέδιό του να γίνει ρομπότ.

Στο τελευταίο στάδιο, ο Σκοτ θα υποβληθεί σε λαρυγγεκτομή – μια χεοιρουργική επέμβαση κατά την οποία θα του αφαιρεθούν οι φωνητικές χορδές- για μειωθούν οι κίνδυνοι ασφυξίας από την εισρόφηση τροφών, υγρών και σάλιου στους πνεύμονες, που θα του προκαλούσαν πνευμονία και τελικά θάνατο.

Απίστευτο: Εξωσκελετός ρομπότ βοηθά 28χρονο παράλυτο άντρα να περπατήσει! (Video)

Ο καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι επιστήμονας πέρασε περισσότερες από 60 ώρες στο στούντιο ηχογραφώντας τη φωνή του, ήχους και τυχαίους θορύβους, ώστε η τεχνητή νοημοσύνη να είναι σε θέση να συναρμολογήσεις σε μια μηχανική προέλευσης ρομποτική φωνή.

«Δε χρειάζεται να πω ότι όλη φυσική αλληλεπίδρασή μου με τον κόσμο θα γίνει ρομποτική. Και, φυσικά, οι 5 μου αισθήσεις πρόκειται να ενισχυθούν. Αλλά το σπουδαιότερο είναι ότι τμήμα του εγκεφάλου μου, και όλη η εξωτερική μου εικόνα, σύντομα θα είναι ηλεκτρονικά και πλήρως συνθετικά», τόνισε ο επιστήμονας.

Fedor το ρομπότ που ετοιμάζεται για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! (Video)

«Από εδώ και στο εξής, θα είμαι ένα μέρος hardware κι ένα μέρος σάρκα. Ένα μέρος ψηφιακός κι ένα μέρος αναλογικός. Και δεν πρόκειται να σταματήσω εδώ. Έχω στο πρόγραμμα κι άλλες αναβαθμίσεις, ακόμη περισσότερες και από την ίδια τη Microsoft. Η δική μου περίπτωση δεν πρόκειται για μια νέα έκδοση του εαυτού μου, αλλά για μια πλήρη μεταμόρφωση».

Ασφαλώς, υπάρχει ακόμη πολλής δρόμος μέχρι η ανθρωπότητα να είναι σε θέση να «ανεβάσει» το ανθρώπινο μυαλό σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, αλλά για αρκετό διάστημα, ο Σκοτ Μόργκαν θα είναι το πλησιέστερο σε αυτό που αποκαλούμε σάιμποργκ.

Έφτιαξαν κατσαρίδα... ρομπότ που δεν πεθαίνει ποτέ! (Video)

Απίστευτο αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω! Αν δεν αντέχετε με τίποτα τις κατσαρίδες τότε με αυτά τα νέα θα απογοητευτείτε! Οι επιστήμονες κατάφεραν να φτιάξουν ρομπότ κατσαρίδας που δεν πεθαίνει ποτέ!

Η ρομποτική κατσαρίδα έχει μέγεθος γραμματοσήμου και είναι φτιαγμένη από ένα υλικό με πιεζοηλεκτρικές ιδιότητες (όταν διαπερνάται από ηλεκτρικό ρεύμα, το υλικό συστέλλεται ή διαστέλλεται), καθώς και από ένα ελαστικό υλικό. Το ρομπότ έχει ένα μόνο πόδι, παρόλα αυτά αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα, καθώς διανύει σε ένα δευτερόλεπτο απόσταση έως 20 φορές μεγαλύτερη από το μήκος του σώματος του (περίπου 9 εκατοστά το δευτερόλεπτο), μια από τις μεγαλύτερες ταχύτητες που έχουν ποτέ επιτευχθεί σε ρομπότ μεγέθους εντόμου. Δείτε ακόμα: Αυτό το ρομποτικό χέρι δίνει την αίσθηση της αφής!

Το ρομπότ κατσαρίδα αντέχει πίεση 70 κιλών

Εκτός από την κίνηση του σε επίπεδες επιφάνειες, το ρομποτικό έντομο μπορεί να ανέβει σε πλαγιές με μικρή κλίση (έως 7,5 μοιρών) και να μεταφέρει ελαφριά φορτία βάρους εξαπλάσιου από το δικό του. Αν και ζυγίζει λιγότερο από ένα δέκατο του γραμμαρίου (0,07 γραμμάρια), είναι ικανό να αντέξει πίεση περίπου 70 κιλών, περίπου ένα εκατομμύριο φορές βαρύτερη από το δικό του βάρος.

Εκτός από την κίνηση του σε επίπεδες επιφάνειες, το ρομποτικό έντομο μπορεί να ανέβει σε πλαγιές με μικρή κλίση (έως 7,5 μοιρών) και να μεταφέρει ελαφριά φορτία βάρους εξαπλάσιου από το δικό του. Αν και ζυγίζει λιγότερο από ένα δέκατο του γραμμαρίου (0,07 γραμμάρια), είναι ικανό να αντέξει πίεση περίπου 70 κιλών, περίπου ένα εκατομμύριο φορές βαρύτερη από το δικό του βάρος.

Προς το παρόν, το ρομπότ τροφοδοτείται με ρεύμα μέσω σύρματος, αλλά οι ερευνητές ήδη εργάζονται για να το εφοδιάσουν με μπαταρία. Σημειώνεται ότι οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, με επικεφαλής τον καθηγητή Λιγουέι Λιν του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό ρομποτικής «Science Robotics».

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share