Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκ! 4χρονη πέθανε μέσα σε λίγες ώρες από κορωνοϊό

Κόλλησε από την μητέρα της

14 Σεπτεμβρίου 2021 10:46
Σοκ! 4χρονη πέθανε μέσα σε λίγες ώρες από κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκάρει η είδηση που έρχεται από το Τέξας των ΗΠΑ, όπου ένα μικρό κορίτσι μόλις 4 ετών άφησε την τελευταία της πνοή, ύστερα από επιπλοκές του κορωνοϊού. Η επιδείνωση της κατάστασής της, από την στιγμή που εκδηλώθηκε το πρώτο σύμπτωμα ήταν ραγδαία.

Η μικρή Kali Cook, δεν έφτασε ποτέ στο νοσοκομείο. Πέθανε από επιπλοκές του κορωνοϊού στον ύπνο της στο Τέξας μόλις πέντε ώρες μετά τον πρώτο πυρετό.

Μία μέρα νωρίτερα η αντιεμβολιάστρια μητέρα της, βρέθηκε θετική στον ιό. Μέχρι τότε, ο αδελφός της και η 5 μηνών αδελφή της είχαν μολυνθεί επίσης, σύμφωνα με την Houston Chronicle.

Η μικρή Kali, είναι το πρώτο παιδί κάτω των 10 ετών που πέθανε από COVID-19 στην κομητεία Galveston. Οι υγειονομικοί επιβεβαίωσαν τον θάνατο το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο αιφνίδιος θάνατός της αναδεικνύει τους κινδύνους της μετάλλαξης Δέλτα, που έχει μολύνει τα μικρά παιδιά σε ανησυχητικούς ρυθμούς καθώς επιστρέφουν στο σχολείο, αναφέρει η ίδια πηγή. Ενώ τέλος στην πανδημία βάζει η Δανία.

Μετανιωμένη η μητέρα

Η μητέρα της Karra Harwood μίλησε συντετριμμένη στη Houston Chronicle. Η ίδια είπε: «Η Kali ήταν εντελώς καλά και μετά… έφυγε. Την πήρε τόσο γρήγορα».

Η ίδια αποκάλυψε πως είχε βρεθεί θετική στον κορωνοϊό την προηγούμενη μέρα και μαζί με τον σύντροφό της έμειναν σπίτι σε καραντίνα.

Όπως είπε, το ζευγάρι ήταν αντίθετο στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και πλέον δηλώνει μετανιωμένη. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ήμουν ένας από τους ανθρώπους που ήταν αντιεμβολιαστές, ήμουν εναντίον τους». «Τώρα εύχομαι να μην ήμουν ποτέ», παραδέχτηκε.

Η κομητεία Galveston, η οποία έχει καταγράψει σχεδόν 50.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και περισσότερους από 470 θανάτους, όπως προκύπτει από τα στοιχεία. Από την Τετάρτη, 321 παιδιά με COVID-19 νοσηλεύτηκαν σε εθνικό επίπεδο, δύο από αυτά στην περιοχή του Galveston.

Σημειώνεται πως στο Τέξας, το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι κάτι παραπάνω από 50%, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Johns Hopkins University.

Σοκ! 4χρονη πέθανε μέσα σε λίγες ώρες από κορωνοϊό

«Περήφανη» μητέρα στην κάμερα: «Οι κόρες μου 13 και 17 ετών εμβολιάστηκαν μαζί για να πάρουν τις ζωές τους πίσω»

Με δεδομένο ότι έχει ανοίξει εδώ και μέρες η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού των ηλικιών 12-15, στα κανάλια έχουν αρχίσει και βγαίνουν οι πρώτοι γονείς με τα εμβολιασμένα παιδιά τους.

Έτσι και σήμερα στην εκπομπή «ΣΚ Παρέα» η 13χρονη Μυρτώ και η μητέρα της Εβίνα μίλησαν για την…απόφαση να εμβολιαστούν μετά από παραίνεση δύο γιατρών.

Χαρακτηριστικά μάλιστα, αφού δέχθηκε τις σχετικές ευχές των δημοσιογράφων (καλή ανοσία), η μητέρα της 13χρονης τόνισε με το χαμόγελο στα χείλη πως και τα δύο της ΑΝΗΛΙΚΑ κορίτσια εμβολιάστηκαν «για να ξαναπάρουν τις ζωές τους πίσω».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share