Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

AstraZeneca: Πέθανε 35χρονη λίγο μετά τον εμβολιασμό της

Η πολύ σπάνια περίπτωση πάθησης

9 Μαΐου 2021 14:04
AstraZeneca: Πέθανε 35χρονη λίγο μετά τον εμβολιασμό της
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μια 35χρονη υγειονομικός στο Βιετνάμ πέθανε από αναφυλαξία λίγο μετά τον εμβολιασμό της κατά του κορωνοϊού με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Το Υπουργείο Υγείας της χώρας αναφέρει ότι πρόκειται για μια «πολύ σπάνια» περίπτωση ανεπιθύμητης αντίδρασης στο εμβόλιο.

Η γυναίκα, η οποία ήταν μέλος του προσωπικού του περιφερειακού γενικού νοσοκομείου Ταν Τσάου στα νότια του Βιετνάμ πέθανε από αναφυλαξία την Παρασκευή. Έλαβε την πρώτη δόση του AstraZeneca την Πέμπτη το πρωί και στη συνέχεια πέθανε από αναφυλακτικό σοκ.

«Αυτή είναι μια πολύ σπάνια περίπτωση στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού» ανέφερε το υπουργείο στη δήλωση.

 Πέθανε 35χρονη μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 747.800 άτομα στο Βιετνάμ είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, η αναφυλαξία έχει αναφερθεί ως πιθανή παρενέργεια του συγκεκριμένου εμβολίου τόσο από τις υγειονομικές Αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και από αυτές τις Βρετανίας.

Μέχρι τις 6 Μάη περίπου 590 περιπτώσεις αλλεργικών αντιδράσεων που σχετίζονται με αναφυλαξία ή αναφυλακτοειδή απόκριση είχαν αναφερθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, νέα δυσάρεστα δεδομένα προκύπτουν σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca έναντι του κορωνοϊού, με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων να κάνει λόγο για την πιθανή εμφάνιση ενός σπάνιου συνδρόμου.

Θρίλερ με τον θάνατο 44χρονης 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca: Ξέσπασμα του συζύγου της - «Αν δεν κάνει, πετάξτε το» (Video)

Θρίλερ επικρατεί με τον θάνατο 44χρονης 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca, από τη Χαλάστρα της Θεσσαλονίκης, η οποία τη Δευτέρα του Πάσχα έκανε το εμβόλιο και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε από έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Θάνατος 44χρονης μετά τον εμβολιασμό: Ξέσπασμα του συζύγου της - «Δεν τα ρίχνω στο εμβόλιο, αλλά αν δεν κάνει, πετάξτε το»

«Όλο το κουράγιο το βρίσκω για τα παιδιά μου. Η νεκροψία έδειξε ότι έφυγε από οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου. Το θέμα είναι γιατί δημιουργήθηκε. Αν δεν βάζαμε ιατροδικαστή θα μπορούσε το θέμα να προχωρήσει για να δούμε αν ήταν από το εμβόλιο ο θάνατος;

Ήταν μια υγιέστατη κοπέλα, πριν καιρό είχε κάνει γενικές εξετάσεις. Πώς βγήκαν αυτά που λένε για παλιό έμφραγμα; Λένε πράγματα που δεν υφίστανται. Λένε ότι 13 Απριλίου είχε κάνει επέμβαση, δεν είχε περάσει ούτε έμφραγμα. Αν είχε προβλήματα υγείας θα πήγαινε; Εσείς αν είχατε περάσει τρία εμφράγματα θα πηγαίνατε να κάνετε το Astrazeneca;» είπε ο σύζυγός της Κώστας Γκουγκουλιάνης στο OPEN.

«Το μόνο πράγμα που ξέρω είναι ότι κράτησαν όργανά της για να κάνουν τοξικολογικές» είπε και συνέχισε: «Το μόνο που θέλω είναι να βγουν τα αποτελέσματα, να μάθει ο κόσμος, να προφυλαχθούμε όλοι μας. Θέλω να προφυλάξω τον κόσμο. Ήταν να κάνω το εμβόλιο και το σταμάτησα, δεν πήγα. Δεν είμαι ούτε αρνητής, ούτε κατά των εμβολιασμών. Καταλαβαίνω τι συμβαίνει. Αλλά αν πραγματικά το συγκεκριμένο δεν είναι καλό, ας μην γίνεται.

Όπως είπε κανείς, ούτε από την επιτροπή, ούτε από την Πολιτεία, δεν επικοινώνησε μαζί του. «Ήθελε να προστατευτεί, να είναι πιο άνετη, να βλέπει τον πατέρα της, φοβόταν μην κολλήσουν τα παιδιά. Όλοι μας δεν πρέπει να έχουμε μια τέτοια στάση; Ο αγώνας μου είναι αυτός, να ακούσει ο κόσμος, μακάρι να μην είναι από το εμβόλιο. Θέλω να μην κουκουλωθεί το θέμα. Αν έφυγε από το εμβόλιο, ας έφυγε από το εμβόλιο, αλλά να το σταματήσει η κυβέρνηση» ανέφερε ο κ. Γκουγκουλιάνης.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share