Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021

Θεσσαλονίκη: 44χρονη φέρεται να πέθανε μετά τη δόση της AstraZeneca

Είχε εμβολιαστεί 14 ώρες νωρίτερα

5 Μαΐου 2021 15:45
Θεσσαλονίκη: 44χρονη φέρεται να πέθανε μετά τη δόση της AstraZeneca
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια 44χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη έχασε τη ζωή της 14 ώρες μετά το εμβόλιο που έκανε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα από την περιοχή της Χαλάστρας έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

Η άτυχη γυναίκα μητέρα δύο ανήλικων παιδιών εμβολιάστηκε την Δευτέρα 3-4-2021 και ώρα 12:40 το μεσημέρι. Το politispress, επικοινώνησε με τον σύζυγό της, Κώστα Γκουγκουλιάνη, ο οποίος είπε ότι μέχρι το απόγευμα όλα ήταν καλά μέχρι που το βράδυ η Μάρθα ανέβασε δέκατα και πήρε ένα ντεπόν.

Γύρω στις 3:30-4:00 επήλθε το μοιραίο και κάλεσε άμεσα το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του η σύζυγός του δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα και ήταν υγιέστατη.

Ο ιατροδικαστής είπε ότι η Μάρθα φαίνεται να είχε περάσει ένα μικρό έμφραγμα, αλλά τα ακριβή αίτια του θανάτου θα ανακοινωθούν όταν θα γίνει μία πιο λεπτομερής εξέταση παρουσία και ενός ιατροδικαστή της οικογενείας.

«Αδερφούλα μου γλυκιά δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα. Χθες έκανες το εμβόλιο και σήμερα σε χάσαμε άφησες 2 μικρά αγγελούδια», έγραψε η αδερφή της στα social media.

Εμβόλιο: Δείτε τις παρενέργειες που έχει καταγράψει ο ΕΟΦ στη χώρα μας

Οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν ριχτεί στη μάχη κατά του κορωνοϊού και ήδη έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός, σε όλες σχεδόν τις ηλικίες.

Η ετήσια ημερίδα της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κατά την οποία ανασκοπούνται όλες οι νεότερες εξελίξεις στη θεραπεία νοσημάτων από όλους τους ιατρικούς κλάδους κατά το προηγούμενο έτος, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (24/04/2021). Το θέμα της πανδημίας του κορονοϊού αναπτύχθηκε στο πλαίσιο συζήτησης, στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος του ΕΟΦ και επίκουρος καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Δημήτρης Φιλίππου.

Ο κ. Φιλίππου μίλησε για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων έναντι του κορονοϊού, παρουσιάζοντας στοιχεία από διεθνείς μελέτες, αλλά και από τη φαρμακοεπαγρύπνηση και τα περιστατικά που έχει καταγράψει ο ΕΟΦ στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ επισήμανε ότι η διαδικασία ελέγχου και της υπό όρους έγκρισης κυκλοφορίας των εμβολίων που έχουμε μέχρι σήμερα στη διάθεσή μας δεν έγινε με «εκπτώσεις» στο προφίλ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των σκευασμάτων. Καθώς, όμως, οι κλινικές δοκιμές ολοκληρώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, υπήρξαν ανεπιθύμητες ενέργειες, οι οποίες δεν εντοπίστηκαν στις μελέτες Φάσης ΙΙΙ, αλλά κατά την εφαρμογή των εμβολίων στο γενικό πληθυσμό.

Κάποιες από αυτές τις παρενέργειες, οι οποίες αφορούν όλα τα εγκεκριμένα στην Ε.Ε εμβόλια, κρίνονται σοβαρές, παραμένουν όμως εξαιρετικά σπάνιες. Παράλληλα, διαβάστε για την έρευνα που αποδεικνύει πώς ο κορωνοϊός προκαλεί στυτική δυσλειτουργία.

Κατά την εφαρμογή των εμβολίων καταγράφηκαν οι παρακάτω παρενέργειες:

  • Pfizer/Biontech: Περιφερική παράλυση προσωπικού νεύρου
  • Moderna: Περιφερική παράλυση προσωπικού νεύρου, Οίδημα προσώπου
  • AstraZeneca: Θρόμβωση με θρομβοπενία
  • Janssen (Johnson & Johnson): Θρόμβωση με θρομβοπενία
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share