Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Έρευνα αποδεικνύει ότι προκαλεί στυτική δυσλειτουργία

Σας ενδιαφέρει

5 Μαΐου 2021 13:03
Κορωνοϊός: Έρευνα αποδεικνύει ότι προκαλεί στυτική δυσλειτουργία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έρευνα αποδεικνύει πώς ο κορωνοϊός επηρεάζει την ερωτική ζωή -ειδικά των ανδρών- αφού προκαλεί στυτική δυσλειτουργία.

Τα ευρήματα μιας νέας επιστημονικής μελέτης είναι αποκαλυπτικά για τον ρόλο του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 και άκρως ανησυχητικά. Όπως φαίνεται, όχι μόνο μπορεί να αφήσει προβλήματα στη σεξουαλική λειτουργία, αλλά δρα και αντίστροφα.

Δηλαδή, η σεξουαλική δυσλειτουργία αυξάνει την ευαισθησία των ανδρών έναντι της λοίμωξης. Οι άνδρες, λοιπόν, με αδυναμία επίτευξης ή και διατήρησης στύσης έχουν πάνω από πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν με COVID-19.

Η μελέτη έγινε στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης Tor Vergata και επικεφαλής ήταν ο καθηγητής ενδοκρινολογίας και ιατρικής σεξολογίας Emmanuele A. Jannini. Συμμετείχαν 6.821 άτομα, ηλικίας από 18 ετών και άνω, 4.177 γυναίκες και 2.644 άνδρες. Τα συμπεράσματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Andrology.

Ο κορωνοϊός προκαλεί στυτική δυσλειτουργία

Το ακόμη πιο ανησυχητικό, που διαπιστώθηκε, είναι ότι η ανικανότητα μπορεί να κρατήσει από λίγες μέρες μέχρι κάποιους μήνες.

Κορωνοϊός: Να απολυμαίνουμε τα ψώνια που φέρνουμε σπίτι; Τι λένε οι ειδικοί

Κορωνοϊός: Ερωτήσεις έχουν ανακύψει και πάλι σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε για τις επιφάνειες στις οποίες μπορεί να επιζήσει ο κορωνοϊός και πώς να παραμείνετε ασφαλείς. Πρέπει να απολυμαίνετε τα ψώνια που φέρνουτε στο σπίτι ή όχι;

Το αυστραλιανό επιστημονικό πρακτορείο CSIRO πραγματοποίησε πρόσφατα μια έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Virology Journal, για το πόσο καιρό μπορεί να επιβιώσει ο κορωνοϊός σε επιφάνειες όπως το τηλέφωνο, το γυαλί, τα χαρτονομίσματα και τα υφάσματα.

Βασικά, η μελέτη κατέληξε ότι ο κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει για σημαντικό χρονικό διάστημα σε αυτές τις επιφάνειες σε θερμοκρασία δωματίου. Παράλληλα δείτε και τα 3 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει την Παρασκευή ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Πρέπει να απολυμαίνουμε τα ψώνια που φέρνουμε σπίτι λόγω κορωνοϊού - Τι αναφέρουν οι ειδικοί

Κορωνοϊός: Τι αναφέρει η μελέτη

“Αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι ο ιός SARS-CoV-2 μπορεί να παραμείνει μολυσματικός για σημαντικά μεγαλύτερες χρονικές περιόδους από ό,τι θεωρείται γενικά δυνατό. Αυτά τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ενημέρωση βελτιωμένων διαδικασιών μετριασμού των κινδύνων για την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου COVID-19″.

Αυτό διέγειρε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο εξέτασης των επιφανειών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στην αρχή της πανδημίας οι περισσότεροι καθάριζαν τα πάντα για να παραμείνουν ασφαλείς από τον κορωνοϊό. Φυσικά, δεν κάνει κακό ποτέ να απολυμαίνουμε κάθε είδους επιφάνεια για να παραμένουμε ασφαλείς.

Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι υπάρχουν πολύ πιο σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη από το εάν απολυμάνατε το… κουτί της πίτσας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share