Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

Σοκ στα Τρίκαλα: Νεκρός 32χρονος από κορωνοϊό πριν φτάσει στη ΜΕΘ

Τραγωδία στην περιοχή

23 Νοεμβρίου 2020 21:48
Σοκ στα Τρίκαλα: Νεκρός 32χρονος από κορωνοϊό πριν φτάσει στη ΜΕΘ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκ προκαλεί στην κοινωνία των Τρικάλων η είδηση του θανάτου ενός 32χρονου από κορωνοϊό, ο οποίος επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ στην πόλη, πέθανε από ανακοπή λίγο πριν από την τελική του διακομιδή στην Χαλκίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr ο άτυχος 32χρονος είχε πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα και παλιότερα είχε νοσηλευτεί ξανά στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Προ ημερών εισήχθη με συμπτώματα κορωνοϊού και βρέθηκε θετικός σε αυτόν, τη στιγμή που η χώρα συγκλονίζεται από το θάνατο ενός 25χρονου από τον φονικό ιό.

Νοσηλεύονταν στην κλινική covid του Νοσοκομείου Τρικάλων και καθώς η κατάστασή του χειροτέρευε μέρα με τη μέρα κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του σε ΜΕΘ covid-19. Δεδομένου πως δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες στα Τρίκαλα και στη Θεσσαλία, έγινε προετοιμασία διακομιδής στη Χαλκίδα, ωστόσο ο 32χρονος κατέληξε από ανακοπή.

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα δεδομένα για τους περιορισμούς των Χριστουγέννων

Τα δεδομένα σχετικά με το πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα στην εποχή του κορωνοϊού, καθώς και το τι περιορισμοί θα υπάρξουν, ανέλυσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αφήνοντας κάθε παράθυρο ανοικτό, ανάλογα με το ποια θα είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, που τις τελευταίες ώρες ήταν ελαφρώς βελτιωμένη.

Συγκεκριμένα, η απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στο αν θα ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού και τις ημέρες των γιορτών, είναι ότι «δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Θα αξιολογηθούν τα πραγματικά δεδομένα που θα έχουμε μέχρι τότε και κατόπιν θα γίνουν ανακοινώσεις για τα εξειδικευμένα μέτρα. Όσες αποφάσεις είναι να παρθούν, θα παρθούν στην ώρα τους και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Παράλληλα διευκρίνισε ότι όταν θα έρθει η ώρα της σταδιακής άρσης των μέτρων, θα αξιολογηθούν τα στοιχεία που αφορούν το transmission, δηλαδή τη μετακίνηση εκτός νομών και πόσο επηρεάζει τη διασπορά του ιού, και θα γίνουν οι απαραίτητες ανακοινώσεις. «Όλα θα αποφασιστούν με γνώμονα τα στοιχεία που μελετούμε καθημερινά», είπε.

Σε ερώτηση που έγινε για την πιθανή ύπαρξη πολλών «ορφανών» κρουσμάτων, χωρίς ιχνηλάτηση, ο υφυπουργός απάντησε κατηγορηματικά πως «δεν ισχύει ότι υπάρχει ένα 80% ορφανών κορυσμάτων. Το 92,3% των κρουσμάτων ιχνηλατείται αρκούντως διεξοδικά», τόνισε και πρόσθεσε πως ακόμα και την ημέρα που σημειώθηκε ρεκόρ κρουσμάτων οι 190 ιχνηλάτες «χρεώθηκαν» περίπου 18 περιπτώσεις ο καθένας και τις διεκπεραίωσαν σε διάστημα 10-14 ωρών και εντός 24ωρου.

«Έχουμε 190 εξαιρετικά στελέχη από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας που δουλεύουν σκληρά και υπεύθυνα. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν, κάνει τη διαφορά και είναι παράδειγμα στην Ευρώπη. Η ιχνηλάτηση είναι τα τείχη που σηκώνουμε για να αντιμετωπίσουμε την αόρατη απειλή του ιού. Είμαι πολύ υπερήφανος για τη δουλειά που γίνεται», ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Προτεραιότητα η διαφύλαξη και προστασία της ανθρώπινης ζωής»

Η απόφαση της κυβέρνησης για την άρση των μέτρων και πώς θα πραγματοποιηθεί θα βασιστεί αποκλειστικά και μόνο στα επιδημιολογικά δεδομένα, στην εξέλιξη αυτού του δεύτερου κύματος της πανδημίας και στις εισηγήσεις των ειδικών, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατέστησε σαφές πως μοναδική προτεραιότητα για την κυβέρνηση παραμένει η διαφύλαξη και προστασία της ανθρώπινης ζωής και σημείωσε πως η εφαρμογή των μέτρων αποτελεί για τον καθένα από εμάς το απόλυτο καθημερινό στοίχημα ζωής.

Αυτή τη στιγμή η επιδημιολογική εικόνα παρουσιάζει μια σχετική σταθεροποίηση, επισήμανε.

Σε αυτό το πλαίσιο, έστειλε το μήνυμα πως όσο πιο πιστά τηρούνται τα μέτρα τόσο καλύτερα αποδίδουν και τόνισε πως δεν είναι στιγμή παρά την κόπωση για τις όποιες δικαιολογίες, για τις όποιες εκπτώσεις στην τήρηση των μέτρων.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share