Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη - 20 κρούσματα σε γηροκομείο

Έντονη ανησυχία στην περιοχή

19 Νοεμβρίου 2020 14:52
Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη - 20 κρούσματα σε γηροκομείο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συναγερμός έχει σημάνει στη «Διαμαντίδειο Στέγη» της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίστηκαν 20 κρούσματα κορωνοϊού. Παράλληλα, για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία λόγω κοροωνοϊού, αλλά και για το προσωπικό μίλησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Ειδικότερα, θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 17 ηλικιωμένοι και τρεις εργαζόμενοι. Σύμφωνα με το GRTimes.gr, η πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, Ανατολή Δημητριάδου εξήγησε ότι τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τον τακτικό έλεγχο που διενεργείται με διαγνωστικά τεστ κάθε εβδομάδα.

Οι ηλικιωμένοι οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί έχουν μεταφερθεί σε μια πτέρυγα της Διαμαντίδειου Στέγης η οποία -ελλείψει κλινών στα νοσοκομεία της πόλης- έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε χώρο νοσηλείας τηρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα με τους υπόλοιπους τρόφιμους του γηροκομείου για τους οποίους δεν έχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά τους.

Οι τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι επίσης βρέθηκαν θετικοί, είναι σε καραντίνα και δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Εικόνες σοκ στις Σέρρες: Ανοίγουν τάφους για θύματα του κορωνοϊού (Video)

Στην δημιουργία νέων θέσεων τάφων στα Β’ κοιμητήρια Σερρών προχώρησε ο Δήμος Σερρών. Ήδη άνοιξαν 35 χώροι ταφής και μπορεί να απελευθερωθεί επιπλέον χώρος εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίος. Με την κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα να είναι τραγική καθώς τρένο θα μεταφέρει διασωληνωμένους στην Αθήνα!

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Ταϊρη, η διοίκηση του Δήμου Σερρών προχώρησε στην υλοποίηση ενός σχεδίου που αποτελεί αναγκαιότητα και δεν έχει να κάνει με το ότι ανησυχεί για αυξημένα κρούσματα από τον κορωνοϊό. "Ελπίζουμε να μη χρειαστούν, αλλά πρέπει να είμαστε", είπε χαρακτηριστικά.

Το Β΄ κοιμητήριο του Δήμου Σερρών, θα πρέπει να έχει την υποδομή να καλύψει αυξημένες ανάγκες ταφής που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν στο μέλλον, όπως είπε στο επιλογές tv.

Nα σημειώσουμε ότι οι θανόντες για τους οποίους στη ληξιαρχική πράξη ή στο πιστοποιητικό θανάτου αναγράφεται ως αιτία θανάτου, μεταξύ άλλων, η ύπαρξη κορωνοϊού Covid-19 ή λοιπών λοιμωδών νοσημάτων που υπάγονται στον διεθνή υγειονομικό κανονισμό θα ενταφιάζονται αποκλειστικά στους τάφους που θα ονομάζονται "ταφώνες ειδικού σκοπού”.

Δείτε το βίντεο:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share