Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: «Πιθανή η παράταση του lockdown 1-2 εβδομάδες» - «Καμπανάκι» από Έλληνα καθηγητή (Video)

Όλα όσα αποκάλυψε

19 Νοεμβρίου 2020 11:17
Κορωνοϊός: «Πιθανή η παράταση του lockdown 1-2 εβδομάδες» - «Καμπανάκι» από Έλληνα καθηγητή (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε 10 μέρες θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την άρση του lockdown, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση 1-2 εβδομάδες όπως είπε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Αναφορικά με τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες για λήψη πρόσθετων μέτρων στη Βόρεια Ελλάδα, με το κλείσιμο των συνόρων για τις όμορες χώρες, επισήμανε ότι εκεί υπάρχει ευρεία κυκλοφορία του κορωνοϊού και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει σε βραχύ διάστημα.

«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις σταθεροποίησης και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Ο χθεσινός αριθμός των κρουσμάτων δε σημαίνει τίποτα. Μπορεί να είναι μια τυχαία έξαρση. Είμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο και ανάλογα με την εξέλιξη θα δούμε αν θα χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα. Υπάρχουν πιθανότητες τα μέτρα να αποδώσουν, που είναι από τα πιο αυστηρά μέτρα που εφαρμόζονται, κι ελπίζουμε ότι θα αποδώσουν και δε θα χρειαστούν άλλα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Κορωνοϊός: Σε 18 ημέρες περισσότεροι θάνατοι από όσοι συνολικά σε 8 μήνες! (Video)

Κάθε «μαύρο» ρεκόρ σπάει ο Νοέμβριος όσον αφορά τα θύματα της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς κατά τις πρώτες 18 ημέρες του Νοεμβρίου, έχουν σημειωθεί περισσότεροι θάνατοι από όσους σημειώθηκαν συνολικά το προηγούμενο 8μηνο.

Συγκεκριμένα, από τον Μάρτιο, όποτε και καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός από κορωνοϊό στην Ελλάδα, μέχρι και το Οκτώβριο, ο αριθμός των θυμάτων ήταν 632, ενώ μέσα στον Νοέμβριο έχουμε θρηνήσει ήδη 662 συνανθρώπους μας. Ενώ, σοκάρουν οι εικόνες που έρχονται από νοσοκομεία στη Ρωσία με ασθενείς που έχουν χάσει τη μάχη με τον κορωνοϊό και τα πτώματα τους να στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο.

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, πρώτος μήνας σε αριθμό θυμάτων ήταν ο Απρίλιος, με 97 νεκρούς. Ωστόσο, όταν άρχισαν να αποδίδουν τα μέτρα του πρώτου lockdown, τα θύματα από τον κορωνοϊό μειώθηκαν κατά πολύ (Μάιος 35 νεκροί, Ιούλιος 60 νεκροί). Τον Αύγουστο, χωρίς συνθήκες lockdown και με ανοιχτή την οικονομία και τον τουρισμό, ο συνολικός αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων ήταν 60, όσους δηλαδή είχαμε μόνο σήμερα, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.

Η έναρξη του φθινοπώρου έφερε διπλασιασμό των θυμάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς 125 νεκροί καταγράφηκαν τον Σεπτέμβριο. Έκτοτε, η αύξηση των θυμάτων είναι κατακόρυφη. Αναλυτικά τα επιβεβαιωμένα θύματα από κορωνοϊό ανά μήνα καταγράφονται ως εξής:

  • Μάρτιος: 49 θύματα
  • Απρίλιος: 97 θύματα
  • Μάιος: 35 θύματα
  • Ιούνιος: 17 θύματα
  • Ιούλιος: 14 θύματα
  • Αύγουστος: 60 θύματα
  • Σεπτέμβριος: 125 θύματα
  • Οκτώβριος: 235 θύματα
  • Νοέμβριος (έως 18 του μήνα): 632 θύματα

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share