Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός: «Έσκασαν» νέα μέτρα!

Τι ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

19 Νοεμβρίου 2020 13:47
Κορωνοϊός: «Έσκασαν» νέα μέτρα!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε νέα μέτρα προβαίνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπως εξήγγειλε στην σημερινή ενημέρωση συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε ότι κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή. Συγκεκριμένα από αύριο στις 6 το πρωί κλείνει το μεθοριακό φυλάκιο της Κρυσταλλοπηγής, ενώ ανοιχτές παραμένουν οι πύλες της Κακαβιάς, των Ευζώνων και της Νυμφαίας. Παράλληλα, ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και τόνισε ότι χαλαρή συμπεριφορά όλων μας θα οδηγήσει σε καθυστέρηση της άρσης του lockdown.

Στην αρχή της ενημέρωσης ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, μεταφέροντας τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση και τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αρνητικός, καθώς είχε έρθει σε επαφή με τον Αρχιεπίσκοπο προ ημερών.

Κορωνοϊός: «Σύντομα δεν θα έχουμε ΜΕΘ» - Δραματική προειδοποίηση του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου

Για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία λόγω κοροωνοϊού, αλλά και για το προσωπικό μίλησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Για τη Θεσσαλονίκη, όπου ακόμα δεν έχουν αποδώσει τα αυστηρά μέτρα, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι χρειάζεται μια εβδομάδα ακόμη, για να υπάρξει μια αχτίδα αισιοδοξίας.

Επιπλέον, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, σημείωσε ότι όλοι μας πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε, τηρώντας τα μέτρα, ώστε να μην αρρωστήσουμε.

«Το σύστημα βρίσκεται στα όριά του, τα οποία επεκτείνονται διαρκώς με αντιστοιχία πολεμικής» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Δραματική προειδοποίηση του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου

Όπως είπε, είναι σημαντικό να σταματήσει η ροή ασθενών. Εκτίμησε, δε, ότι σύντομα, δεν θα έχουμε άλλα κρεβάτια στις ΜΕΘ.

Για το προσωπικό, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, είπε ότι είναι λογικό να νοσούν, παρότι διατηρούν αυστηρά μέτρα και ισχύουν διαφορετικά πρωτόκολλα για εκείνους.

Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους γιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα, να βοηθήσουν στην κατάσταση. Σημείωσε ότι ήδη έχει ανταποκριθεί κόσμος, χρειάζονται όμως και περισσότεροι.

Επίσης, πρόσθεσε ότι οι οικογενειακοί γιατροί έχουν βοηθήσει από τον Μάρτιο κιόλας την κατάσταση, αφού πολλοί ασθενείς χρειάστηκαν να νοσηλευτούν στο σπίτι τους, με την πολύτιμη βοήθεια της τηλεϊατρικής.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share