Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία "Ιανός": Κλειστά αύριο (18/09) σχολεία! Δείτε που

Σε ετοιμότητα!

17 Σεπτεμβρίου 2020 11:12
Κακοκαιρία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 18/9, τα σχολεία της Ζακύνθου όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν το νησί.

Την απόφαση έλαβε ο δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης, ενόψει του μεσογειακού κυκλώνα "Ιανός".

«Πολύ υψηλός κίνδυνος πλημμυρών σε αυτές τις περιοχές» - Κρούει τον κώδωνα κινδύνου ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον «Ιανό» (Video)

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων λόγω του επερχόμενου κυκλώνα «Ιανός», με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να κρούει τον κώδωνα κινδύνου.

Συναγερμός στην πολιτική προστασία καθώς έρχεται στην χώρα μας ο κυκλώνας Ιανός όπου η ταχύτητα των ανέμων θα ξεπερνά τα 100 χλμ την ώρα. Το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η μεταβολή που θα παρουσιάσουν οι καιρικές συνθήκες από το μεσημέρι και μετά όπου θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες ενώ πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα σαρώσουν τα πελάγη και ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων θα είναι υψηλός.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον έμπειρο μετεωρολόγο:

«Η θύελλα θα θερίσει την χώρα και πιο δύσκολη μέρα η...» - Ο Θοδωρής Κολυδάς χτυπά το καμπανάκι

Σε επίπεδα θύελλας θα φτάσουν οι ισχυροί άνεμοι, σύμφωνα με την εκτίμηση του Θοδωρή Κολυδά, με τον ίδιο να χτυπά το καμπανάκι στο Star για την κακοκαιρία «Ιανός», για την οποία ο Γιάννης Καλλιάνος επισημαίνει πως θα «χτυπήσει» και την Αττική.

Αυτή ξεκινά από αύριο (17/9), όπως επεσήμανε ο έμπειρος μετεωρολόγος, με τους ανέμους να φτάνουν ακόμη και τα 12 μποφόρ σε ριπές, ενώ πιο δύσκολη ημέρα θα είναι η Παρασκευή (18/9).

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

Κακοκαιρία «Ιανός»: Τα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας για τη σφοδρή επέλαση βροχών και ανέμων

Μια σφοδρή επέλαση βροχών και ανέμων έρχεται στην χώρα με την κακοκαιρία «Ιανός», με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει τα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπισή της.

Στην σύσκεψη της ΠΠ, στην οποία πήραν μέρος όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αποφασίστηκε η πλήρης ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού και κυρίως των Υπηρεσιών αιχμής, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που είναι δυνατόν να προκύψουν από την έντονη κακοκαιρία, κυρίως αυτά των πλημμυρικών φαινομένων.

Η Πυροσβεστική στην Αττική, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές που αναμένεται να πλήξει η κακοκαιρία, θα πραγματοποιήσει διασπορά δυνάμεων ώστε να υπάρχει άμεση επέμβαση, ενώ η ΕΛ.ΑΣ επίσης θα βρίσκεται σε επιφυλακή για να συνδράμει το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και να προβεί σε απεγκλωβισμούς ατόμων εάν αυτό χρειαστεί.

«Οι επιπτώσεις του “Ιανού” θα είναι παρεμφερείς με αυτές μίας κακοκαιρίας», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία «Ιανός».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να παραμείνουν σε επιφυλακή και να δώσουν έμφαση στις εξής τρεις οδηγίες:

- Σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν, να αποφύγουν τους υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.
- Να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις και να ασφαλίσουν ερμητικά τις πόρτες και τα παράθυρα.
- Να μην διασχίζουν χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους είτε πεζή είτε με αυτοκίνητο.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share