Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Καιρός: Δραματική έκκληση από τον Τάσο Αρνιακό - «Μεγάλη προσοχή, αρκετές περιοχές...» (Video)

Αναλυτική πρόγνωση

17 Σεπτεμβρίου 2020 09:36
Καιρός: Δραματική έκκληση από τον Τάσο Αρνιακό - «Μεγάλη προσοχή, αρκετές περιοχές...» (Video)
Αρθρογράφος: Γιάννης Κυριακόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ATHENSMAGAZINE.GR

Καιρός: Ο Ιανός «πλησιάζει» τα Επτάνησα και ο Τάσος Αρνιακός με δραματικό τόνο αναλύει τα δεδομένα και κάνει συστάσεις και έκκληση για να ληφθούν απ' τους πολίτες όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να κρούει επίσης, τον κώδωνα κινδύνου, λόγω του επερχόμενου κυκλώνα «Ιανός».

Ο έμπειρος μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε πως ο μεσογειακός κυκλώνας θα εγκλωβιστεί στον πατραϊκό κόλπο και τόνισε πως αναμένεται σε αρκετές περιοχές να πέσουν έως και 200 τόνοι νερού ανά στρέμμα, κάτι που αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα.

«Η θύελλα θα θερίσει την χώρα και πιο δύσκολη μέρα η...» - Ο Θοδωρής Κολυδάς χτυπά το καμπανάκι

Σε επίπεδα θύελλας θα φτάσουν οι ισχυροί άνεμοι, σύμφωνα με την εκτίμηση του Θοδωρή Κολυδά, με τον ίδιο να χτυπά το καμπανάκι στο Star για την κακοκαιρία «Ιανός», για την οποία ο Γιάννης Καλλιάνος επισημαίνει πως θα «χτυπήσει» και την Αττική.

Αυτή ξεκινά από αύριο (17/9), όπως επεσήμανε ο έμπειρος μετεωρολόγος, με τους ανέμους να φτάνουν ακόμη και τα 12 μποφόρ σε ριπές, ενώ πιο δύσκολη ημέρα θα είναι η Παρασκευή (18/9).

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

Κακοκαιρία «Ιανός»: Τα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας για τη σφοδρή επέλαση βροχών και ανέμων

Μια σφοδρή επέλαση βροχών και ανέμων έρχεται στην χώρα με την κακοκαιρία «Ιανός», με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει τα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπισή της.

Στην σύσκεψη της ΠΠ, στην οποία πήραν μέρος όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αποφασίστηκε η πλήρης ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού και κυρίως των Υπηρεσιών αιχμής, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που είναι δυνατόν να προκύψουν από την έντονη κακοκαιρία, κυρίως αυτά των πλημμυρικών φαινομένων.

Η Πυροσβεστική στην Αττική, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές που αναμένεται να πλήξει η κακοκαιρία, θα πραγματοποιήσει διασπορά δυνάμεων ώστε να υπάρχει άμεση επέμβαση, ενώ η ΕΛ.ΑΣ επίσης θα βρίσκεται σε επιφυλακή για να συνδράμει το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και να προβεί σε απεγκλωβισμούς ατόμων εάν αυτό χρειαστεί.

«Οι επιπτώσεις του “Ιανού” θα είναι παρεμφερείς με αυτές μίας κακοκαιρίας», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία «Ιανός».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να παραμείνουν σε επιφυλακή και να δώσουν έμφαση στις εξής τρεις οδηγίες:

- Σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν, να αποφύγουν τους υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.
- Να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις και να ασφαλίσουν ερμητικά τις πόρτες και τα παράθυρα.
- Να μην διασχίζουν χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους είτε πεζή είτε με αυτοκίνητο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share