Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Κλείνει το εργοστάσιο που αποτέλεσε εστία έξαρσης

Με εντολή Χαρδαλιά

10 Σεπτεμβρίου 2020 22:54
Κορωνοϊός: Κλείνει το εργοστάσιο που αποτέλεσε εστία έξαρσης
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον κορωνοϊό στην χώρα, με τα κρούσματα να σημειώνουν σήμερα (10/9) αρνητικό ρεκόρ πέρα από κάθε προηγούμενο και μια κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά να αποτελεί εστία έξαρσης, για να αποφασίσει ο Νίκος Χαρδαλιάς να κλείσει το εργοστάσιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των σημερινών κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, το συγκεκριμένο εργοστάσιο των Γιαννιτών έδωσε ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 64 κρούσματα κορωνοϊού. Και είναι, μέχρι σήμερα, τα περισσότερα κρούσματα από μία συγκεκριμένη πηγή.

Πρόκειται για ένα εργοστάσιο 680 εργαζομένων, οι περισσότεροι από τους οποίους εποχικοί, που μετακινούνται με λεωφορεία σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Το εργοστάσιο μετά την ανακοίνωση των πρώτων κρουσμάτων σταμάτησε να λειτουργεί προσωρινά αλλά… ήταν ήδη αργά και το κακό είχε γίνει.

Η απόφαση του Χαρδαλιά για κλείσιμο

Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (114 κρούσματα) κορωνοϊού σε εταιρεία κονσερβοποιίας στη Δ.Ε. Γιαννιτσών, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της.

Σύμφωνα με αυτή την απόφαση «συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις της, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19», όπως αναφέρεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Γραμματείας.

Η ανωτέρω αναστολή λειτουργίας ισχύει για 7 ημέρες από 11-09-2020 και ώρα 06.00 έως 18-09-2020 και ώρα 06.00.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share