Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα και στη Μυτιλήνη

Με εντολή του κ. Χαρδαλιά

23 Αυγούστου 2020 20:00
Έκτακτα περιοριστικά μέτρα και στη Μυτιλήνη
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Σε συναγερμό έχει τεθεί και το νησί της Μυτιλήνης λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού, ένω νέο "μαύρο" ρεκόρ κρουσμάτων ανακοινώθηκε πριν λίγο, δείτε εδώ τα στοιχεία του τελευταίου 24ωρου.

Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στη Μυτιλήνη, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, ολόκληρο το νησί τίθεται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης με εφαρμογή των κάτωθι περιοριστικών μέτρων:

Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Μυτιλήνη

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 8 ημέρες από τη Δευτέρα 24-08-2020 και ώρα 06.00 έως και την Τρίτη 01-09-2020 και ώρα 06.00.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων βρίσκονται οι εξής περιοχές:

η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής,
οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας, Πιερίας και
οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου και Κω.

Κορωνοϊός: Τα μισά κρούσματα από την αρχή της πανδημίας καταγράφηκαν τις 22 μέρες του Αυγούστου

Ο προβληματισμός στην Ελλάδα για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τον Αύγουστο, ολοένα και μεγαλώνει.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 22 ημέρες του Αυγούστου προέκυψαν σχεδόν τα μισά κρούσματα από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού. Αναλυτικότερα, από την πρώτη ημέρα του Αυγούστου μέχρι και χθες έχουν ανακοινωθεί 4.033 κρούσματα, ενώ το τελευταίο 10ημερο έχουν σταθεροποιηθεί οι αριθμοί πάνω από τα 200 κρούσματα (δείτε εδώ τα στοιχεία του τελευταίου 24ωρου). Και όλα αυτά σε σύνολο 8.381 κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στην χώρα μας, με το 55,1% να είναι άνδρες.

31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μετά την χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 7 (22.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός Ελλάδα

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 240 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (35.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα και το «χάρτη» του κορωνοϊού, που δείχνει με λεπτομέρεια πού εντοπίστηκαν τα νέα κρούσματα. Σύμφωνα με το «χάρτη», τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη καταγράφουν υψηλό αριθμό μολύνσεων, για μια ακόμη ημέρα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share