Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022

Φωτιά στη Χαλκιδική

Συναγερμός στην Πυροσβεστική

23 Ιουλίου 2020 20:22
Φωτιά στη Χαλκιδική
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Τριστινίκα της Σιθωνίας Χαλκιδικής σε έκταση με χαμηλή βλάστηση και πεύκα. Στη μάχη με τη φωτιά παίρνει μέρος ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τη Σιθωνία και τον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρούν έξι πυροσβεστικά οχήματα με 15 άνδρες και δύο πυροσβεστικά της εθελοντικής ομάδας «Δραγουντέλι» με εθελοντές. Μάχη με τις φλόγες δίνουν και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για δεύτερο 24ωρο στις Κεχριές Κορινθίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά

«Η φωτιά έχει οριοθετηθεί από τις δυνάμεις μας και εκτιμούμε ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα» ανέφερε στο halkidikinews.gr o διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Αριστείδης Κατιρτζίδης. Επί τόπου βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Βασίλης Ζήσιος.

«Την περίοδο αυτή είμαστε συνεχώς σε επιφυλακή, γιατί η περιοχή της Σιθωνίας είναι στο κόκκινο. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής και των εθελοντών και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο» ανέφερε ο κ. Ζήσιος.

Σκηνές «κόλασης» από την φωτιά στην Κορινθία: Εκκενώνεται και άλλος οικισμός λόγω της πυρκαγιάς (photo-video)

Πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Κορινθία με τη φωτιά που ξεκίνησε από τις Κεχριές να παραμένει σε έξαρση και να συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Πριν λίγο δόθηκε εντολή να εκκενωθεί ακόμη ένας οικισμός στην Κορινθία, το Ρυτό.

Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή από τον δήμαρχο Κορινθίων να εκκενωθούν προληπτικά ο οικισμός Δράσσα καθώς και το ράντζο κατασκήνωση «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας. Όλα τα παιδιά θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Κορίνθου με τα λεωφορεία ΚΤΕΛ. Επίσης από το πρωί έχει εκκενωθεί το χωριό Αλαμάνο.

Παράλληλα ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος με έγγραφό του στο Υπουργείο Εσωτερικών, ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος Κορίνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, «έχω ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Πελοποννήσου να κηρύξουν τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Επίσης, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Βασίλης Νανόπουλος, «παρ’ ότι επιχειρεί στην περιοχή σχεδόν το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η κατάσταση δεν ελέγχεται».

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εκτός από τις φλόγες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν από το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αναζωπυρώνονται συνεχώς, γεγονός που δυσκολεύει περισσότερο τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος επιχειρούν επτά ελικόπτερα συνολικά, καθώς και τρία αεροσκάφη.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share