Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στους Αγίους Θεοδώρους: Ισχυρή φωτιά σε εξέλιξη

Τι συνέβη;

26 Ιουλίου 2020 14:40
Συναγερμός στους Αγίους Θεοδώρους: Ισχυρή φωτιά σε εξέλιξη

Φωτιά σημειώθηκε σήμερα και σε ακόμη μία περιοχή της Αττικής. Συγκεκριμένα πυρκαγιά ξέσπασε στους Αγίους Θεοδώρους και η μάχη για την κατάσβεση έχει ξεκινήσει πυρετωδώς. Ενώ ισχυρή φωτιά ξέσπασε εχθές και στο Λάλα της Αρχαίας Ολυμπίας.

H φωτιά έχει ξεσπάσει στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων πάνω από την εθνική οδό ενώ στο σημείο έχει φτάσει η Πυροσβεστική από την πρώτη στιγμή.

Φωτιά στην Ηλεία: Πυρκαγιά στα Ζαχαρέικα

Νέα φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, αυτή τη φορά στα Ζαχαρέικα Αντρωνίου, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Patrisnews, η φωτιά, η οποία εξαιτίας των ισχυρών ανέμων παίρνει διαστάσεις, καίει πλαγιά με πουρνάρια, ενώ το σημείο είναι αρκετά δύσβατο. Στο σημείο σπεύδουν οκτώ οχήματα της Πυροσβεστικής και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, και εδώ θα δείτε τις τελευταίες εξελίξεις.

Η μεγάλη επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίζεται. Νωρίς το πρωί, ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έφυγε από την περιοχή, ενώ στο μέτωπο παραμένει ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου, Υποστράτηγος Γιάννης Πετρούτσος.

Έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες παντού γύρω από τα χωριά, ώστε σε περίπτωση αναζωπύρωσης, να μην κινδυνέψουν. Το πρόβλημα που υπήρχε από τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν οι έντονοι καπνοί που εμπόδιζαν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης να πραγματοποιήσουν ρίψεις.

Η συνεισφορά των Α/Φ ξεκίνησε μετά τις έντεκα το πρωί που άρχισε να καθαρίζει η ατμόσφαιρα από τους πυκνούς καπνούς. Έπειτα από έρευνες, στελέχη του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Δυτ. Ελλάδας, εντόπισαν και συνέλαβαν έναν άνδρα, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια, για τη φωτιά που μαίνεται από χθες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας. Περισσότερα από 3 χιλ. στρέμματα έχουν καεί.

Φωτιά στο Παγανή στη Λέσβο

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Παγανή της Λέσβου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, καίει σε γεωργική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη, που μετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Ακόμα μια πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα, μετά από αυτή στο Πόρτο Γερμενό.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share