Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Ζάκυνθο: Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση απειλεί το χωριό Μαριές

Τι συμβαίνει τώρα στο νησί;

6 Ιουνίου 2020 07:16
Συναγερμός στη Ζάκυνθο: Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση απειλεί το χωριό Μαριές
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συναγερμός σήμανε στη Ζάκυνθο, αφού μια μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση απειλεί το χωριό Μαριές, αν και αυτή τη στιγμή η κατάσταση μοιάζει υπό έλεγχο, με το μέρος τελικά να εκκενώνεται.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 6 ΟΤΑ και ένα μηχάνημα έργου. Ευτυχώς, όμως, ο καιρός αποδεικνύεται σύμμαχος στην κατάσβεση καθώς έχει βρέξει στην περιοχή. Ωστόσο, η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ χθες (5/6) πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο του Άραξου προκάλεσε μεγάλη ανησυχία.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα imerazante.gr, η πυρκαγιά καίει ό,τι βρει μπροστά της και δεν φαίνεται να απειλεί το χωριό Μαριές αυτή τη στιγμή. Η πυρκαγιά, δηλαδή, είναι σε καλό δρόμο, καθώς δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές και είναι κοντά στο να τεθεί υπό έλεγχο. Αεροπορικώς αναμένεται στο νησί και ο διοικητής της Π.Υ. Χρήστος Καλογερόπουλος που απουσίαζε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, πάντως, για κάθε ενδεχόμενο, έδωσε την εντολή εκκένωσης.

Φωτιά στη Λαμία - Δίπλα σε σπίτια οι φλόγες

Φωτιά ξέσπασε στη Λαμία και συγκεκριμένα επί της Οδού Ευρυπίδου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία λίγο μετά τη μια το μεσημέρι της Πέμπτης. Ενώ, φριχτό θάνατο βρήκε οδηγός βυτιοφόρου, που τυλίχθηκε στις φλόγες ύστερα από τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στα Καλύβια Βαρικού Πιερίας.

Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής Υπηρεσίας και προχώρησαν στην κατάσβεση πριν η πυρκαγιά πάρει έκταση, μιας και τα ξερόχορτα άρπαξαν με τη μία. Το έργο των πυροσβεστών συνέδραμαν και αστυνομικοί οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο για να βοηθήσουν, σύμφωνα με το lamianow.gr

Φωτιά στα Μέγαρα - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (photo)

Σε εξέλιξη είναι φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ντουράκο στα Μέγαρα Αττικής, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική. Επίσης, να σημειωθεί πως ισχυρή πυρκαγιά είχε ξεσπάσει πριν 2 μέρες και στη Μάνδρα.

Επί τόπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις ένα αερασκάφος.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share