Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σεισμός στην Πύλο!

Που ήταν το επίκεντρο;

8 Φεβρουαρίου 2020 15:07
Σεισμός στην Πύλο!

Σεισμός μεγέθους 3,4 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, περίπου στις 14:02, στην περιοχή της Πύλου, στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.Πεντοζάλη χόρεψαν χθες τα ξημερώματα στην Κρήτη, όπου σημειώθηκαν 2 ισχυροί σεισμοί μεγέθους 4 και 4,6 Ρίχτερ, ενώ ταρακουνήθηκαν και τα Καλάβρυτα!

To επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα έξι χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πύλου.

Σεισμός «ταρακούνησε» την Αθήνα! (photo)

Σεισμός 2,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Αθήνα! Με τον Εγκέλαδο το πρωί να χτυπάει και την Καρδίτσα!

Η ασθενής δόνηση σημειώθηκε 8 χιλιόμετρα δυτικά βόρειοδυτικά της Ραφήνας και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Νέος σεισμός στην Κάρπαθο!

Νέος σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC, σε υποθαλάσσια περιοχή, νοτιοανατολικά της Καρπάθου και νότια της Ρόδου. Με τον Εγκέλαδο να χτυπά χθες και τη Χίο!

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 40 χλμ.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, στα 79 χλμ. νοτιοανατολικά της Καρπάθου και 155 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου.

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,5 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 27,7 χλμ., και επίκεντρο 68 χλμ. ανατολικά - νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Πανικός στην Τουρκία! Νέος σεισμός στα 4.9 Ρίχτερ!

Δύσκολη μέρα είναι η σημερινή (4/2) στην Τουρκία, αφού για ακόμη μια φορά, μετά την τελευταία δόνηση των 4.8 ρίχτερ, ο εγκέλαδος χτύπησε στα 4.9 ρίχτερ βορειοανατολικά της Σμύρνης.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 8 μ.μ. το απόγευμα, σεισμική δόνηση χτύπησε στα 91 χιλιόμετρα από την πόλη, προκαλώντας και πάλι τον πανικό.

Η σεισμική δόνηση έρχεται μάλιστα λίγη ώρα μετά τον σεισμό των 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη δυτική Τουρκία.

Εκείνος είχε σχεδόν το ίδιο επίκεντρο δηλαδή 8 χλμ. βόρεια της πόλης Ακχισάρ και 90 χλμ. βορειοανατολικά της Σμύρνης, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 7 χλμ.

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία!

Έντονη σεισμική δόνηση, που έφερε... μνήμες από την προ καιρού τραγωδία, υπήρξε στην Ανατολική Τουρκία, με τον εγκέλαδο να χτυπά ξανά.

Συγκεκριμένη, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4.4 ρίχτερ και σημειώθηκε στις 18:47 στην Τουρκία, 113 χιλιόμετρα αναλυτικά της Λέσβου σύμφωνα με την ανάλυση του γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Σύμφωνα με την ανάλυση ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 25 χλμ.και το επίκεντρό του εντοπίζεται βορειοανατολικά της Σμύρνης.

Σεισμός στο Ιόνιο!

Σεισμική δόνηση, μετά την ισχυρή που ταρακούνησε την Πάργα, σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (2/2) στο Ιόνιο Πέλαγος, με τον εγκέλαδο να χτυπά στις Στροφάδες.

Συγκεκριμένα, ο σεισμός ήταν της τάξης των 2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, όντας στα 42 χιλιόμετρα δυτικά του συμπλέγματος νησιών των Στροφάδων, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share