Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ισχυρός σεισμός στην Καρδίτσα!

Πόσα Ρίχτερ ήταν;

6 Φεβρουαρίου 2020 11:54
Ισχυρός σεισμός στην Καρδίτσα!

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην Καρδίτσα μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ μια ακόμη σεισμική δόνηση σημειώθηκε εχθές στην Κάρπαθο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 39 χλ. δυτικά νότια νοτιοδυτικά της Καρδίτσας.

Συνεχίζονται οι σεισμοί στην Τουρκία! Χτύπησε ξανά ο εγκέλαδος!

Νέα σεισμική δόνηση υπήρξε στην Τουρκία, με τον εγκέλαδο αυτή την φορά, μετά τη Σμύρνη, να χτυπά στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Χάλκης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα σεισμό της τάξης των 3.1 ρίχτερ, που συνέβη στις 21:01, με επίκεντρο στα 48 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Χάλκης, με εστιακό βάθος τα 5 χιλιόμετρα.

Το Αιγαίο «βράζει»! Νέος σεισμός στην Χίο!

Το Αιγαίο φαίνεται πως... ταρακουνιέται, αφού σεισμός έγινε πριν από λίγο κοντά στην Χίο, μετά και τον τελευταίο όχι μακριά από τη Σμύρνη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 3,5 Ρίχτερ, 14 χιλιόμετρα νότια - νοτιοδυτικά των Ψαρών.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Συναγερμός στο Αιγαίο! Νέες εισβολές των Τούρκων!

Νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου σημειώθηκαν σήμερα (4/2), μετά τα γεγονότα του «Oruc Reis», αφού τουρκικά αεροσκάφη πάνω από το βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και επτά εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα συνολικά 13 τουρκικά αεροσκάφη (12 F-16 και ένα CN-235), προχώρησαν σε 15 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου καθώς επίσης και σε έξι παραβάσεις των κανόνων κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Σημειώνεται ότι έξι από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Πανικός στην Τουρκία! Νέος σεισμός στα 4.9 ρίχτερ!

Δύσκολη μέρα είναι η σημερινή (4/2) στην Τουρκία, αφού για ακόμη μια φορά, μετά την τελευταία δόνηση των 4.8 ρίχτερ, ο εγκέλαδος χτύπησε στα 4.9 ρίχτερ βορειοανατολικά της Σμύρνης.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 8 μ.μ. το απόγευμα, σεισμική δόνηση χτύπησε στα 91 χιλιόμετρα από την πόλη, προκαλώντας και πάλι τον πανικό.

Η σεισμική δόνηση έρχεται μάλιστα λίγη ώρα μετά τον σεισμό των 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη δυτική Τουρκία.

Εκείνος είχε σχεδόν το ίδιο επίκεντρο δηλαδή 8 χλμ. βόρεια της πόλης Ακχισάρ και 90 χλμ. βορειοανατολικά της Σμύρνης, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 7 χλμ.

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία!

Έντονη σεισμική δόνηση, που έφερε... μνήμες από την προ καιρού τραγωδία, υπήρξε στην Ανατολική Τουρκία, με τον εγκέλαδο να χτυπά ξανά.

Συγκεκριμένη, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4.4 ρίχτερ και σημειώθηκε στις 18:47 στην Τουρκία, 113 χιλιόμετρα αναλυτικά της Λέσβου σύμφωνα με την ανάλυση του γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Σύμφωνα με την ανάλυση ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 25 χλμ.και το επίκεντρό του εντοπίζεται βορειοανατολικά της Σμύρνης.

Σεισμός στο Ιόνιο!

Σεισμική δόνηση, μετά την ισχυρή που ταρακούνησε την Πάργα, σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (2/2) στο Ιόνιο Πέλαγος, με τον εγκέλαδο να χτυπά στις Στροφάδες.

Συγκεκριμένα, ο σεισμός ήταν της τάξης των 2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, όντας στα 42 χιλιόμετρα δυτικά του συμπλέγματος νησιών των Στροφάδων, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα.

Κύπρος: Αρνητικό το ύποπτο κρούσμα για κοροναϊό! (video)

Αρνητικό είναι το ύποπτο κρούσμα για κοροναϊό, που υπήρχε για Κινέζο πολίτη στην Κύπρο, με τα αποτελέσματα να έρχονται πριν από τη Δευτέρα (3/2) και το συναγερμό να λήγει.

Τα δείγματα από το Ινστιτούτο Παστέρ έδειξαν, ότι ο Κινέζος πολίτης δεν είναι φορέας του ιού, με τους θεράποντες ιατρούς να λένε, ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ αίρονται οι περιορισμοί σε συγγενή του, που επίσης βρίσκεται στην χώρα.

Μετά το γεγονός αυτό, ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης μίλησε με τον ηγέτη του άλλου μισού του νησιού, Μουσταφά Ακινζί για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ θα υπάρξει συνάντηση της δικοινοτικής επιτροπής για το ζήτημα.

Συναγερμός για κοροναϊό! Πρώτος νεκρός εκτός Κίνας - Στην πτήση για Γαλλία Έλληνας επιβάτης! (videos)

Νέος συναγερμός για τον κοροναϊό σήμανε για την χώρα μας, καθώς ένας εκ των επιβατών για τη Γαλλία από την Κίνα είναι συμπατριώτης μας, όπως μεταδόθηκε από τον ΣΚΑΪ, ενώ στις Φιλιππίνες βρέθηκε ο πρώτος νεκρός εκτός της χώρας, από όπου ξεκίνησε ο φονικός ιός.

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές αρχές πραγματοποιούν τις δικές τους κινήσεις, ώστε να είναι σε ετοιμότητα, περιμένοντας και τα αποτελέσματα του ύποπτου κρούσματος στην Κύπρο, ενώ οι Αμερικανοί ετοιμάζουν κατάλυμα χιλίων ατόμων.

Ο πρώτος νεκρός εκτός Κίνας

Το θύμα είναι ένας κινέζος πολίτης από την πόλη Ουχάν, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο κοροναϊός. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές των Φιλιππίνων, εμφάνισε πνευμονία και τελικά υπέκυψε.Πρόκειται «για τον πρώτο θάνατο που καταγράφεται εκτός της Κίνας », δήλωσε στον Τύπο ο Ραμπίντρα Αμπεγιασίγκε, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στις Φιλιππίνες. Κατά το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων, έχει επιβεβαιωθεί τουλάχιστον άλλο ένα κρούσμα του 2019-nCoV στη χώρα, εκτός του θανόντος.

Το αεροπλάνο και οι κινήσεις των ελληνικών αρχών

Οι Αρχές έχουν κινητοποιηθεί εδώ και μέρες, καθώς στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Χουμπέι της Κίνας βρίσκονταν τρεις Έλληνες πολίτες, που είχαν εγκλωβιστεί λόγω της καραντίνας.

Το αεροπλάνο από τη Γουχάν αναμένεται να προσγειωθεί στη Γαλλία. Μόλις γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, θα ξεκινήσει η διαδικασία επαναπατρισμού του.

Πρόκειται για τη δεύτερη πτήση τσάρτερ προς τη Γαλλία, που σύμφωνα με το Associated Press μεταφέρει 300 άτομα. Το ίδιο πρακτορείο μεταδίδει πως το αεροπλάνο θα προσγειωθεί στη στρατιωτική βάση της πόλης Ιστρ στη νότια Γαλλία.

Το πρώτο αεροσκάφος με Ευρωπαίους από την Κίνα προσγειώθηκε την Παρασκευή κοντά στη Μασσαλία. Αξιωματούχοι έχουν δηλώσει πως κανένας από τους επιβάτες δεν εμφάνιζε συμπτώματα του κοροναϊού κατά την αναχώρηση από την Κίνα.

Μεταξύ άλλων, οι επιβάτες είναι από τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Δανία, την Ολλανδία, την Τσεχία και τη Σλοβακία. Οι περισσότεροι επιβάτες θα αποβιβαστούν στην Ιστρ και στη συνέχεια το αεροπλάνο θα συνεχίσει το ταξίδι του με προορισμό το Βέλγιο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν οι επιβάτες της σημερινής πτήσης θα τεθούν σε καραντίνα στη Γαλλία. Από τους 180 Γάλλους υπηκόους που επέστρεψαν από τη Γουχάν την Παρασκευή, μόλις ένας εμφάνιζε συμπτώματα της ιογενούς πνευμονίας και εστάλη σε νοσοκομείο για εξετάσεις.

Οι υπόλοιποι επιβάτες της πτήσης της Παρασκευής θα παραμείνουν για 14 ημέρες σε ένα απομακρυσμένο θέρετρο στη Μασσαλία.

Στους 304 φτάνουν οι νεκροί στην Κίνα -Πάνω από 14.000 τα κρούσματα

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο νέος κοροναϊός στην Κίνα αυξήθηκε σε τουλάχιστον 304, καθώς οι υγειονομικές αρχές της επαρχίας Χουμπέι, εστίας της μόλυνσης, ανακοίνωσαν σήμερα Κυριακή 45 νέους θανάτους, εκ των οποίων 32 στην Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας.

Στον νεότερο απολογισμό που δίνει καθημερινά, η επιτροπή υγείας της επαρχίας έκανε λόγο για 1.921 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Χουμπέι, στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Τον νεότερο απολογισμό επιβεβαίωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη την εθνική επιτροπή υγείας, εξηγώντας ότι δεν καταγράφηκαν θάνατοι τις περασμένες εικοσιτέσσερις ώρες σε άλλες περιοχές της Κίνας.

Ωστόσο, το σύνολο των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων σε όλη την κινεζική επικράτεια ως τα μεσάνυχτα της 1ης Φεβρουαρίου ανήλθε σε 2.590. Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού ήταν 14.380 ως χθες το βράδυ. Άλλα περίπου 150 κρούσματα της επιδημίας έχουν επιβεβαιωθεί εκτός Κίνας.

Κατάλυμα για χίλια άτομα ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Οι αρχές των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν χθες Σάββατο το όγδοο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα, ενώ το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι μπορεί να προσφέρει κατάλυμα σε όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό και χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα.

Το πιο πρόσφατο κρούσμα αφορά έναν ασθενή στη Μασαχουσέτη ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα από την επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας, επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία για την ταυτότητά του.

Όλοι όσοι έχουν νοσήσει από τον νέο κοροναϊό στις ΗΠΑ, πλην ενός, πιστεύεται ότι μολύνθηκαν από την ασθένεια κατά την επίσκεψή τους στην Ουχάν, την πόλη από την οποία φαίνεται να ξεκίνησε η επιδημία. Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν αυτή την εβδομάδα την πρώτη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο του νέου κοροναϊού στο Ιλινόις των ΗΠΑ.

Εξαιτίας των ανησυχιών για την εξάπλωση της επιδημίας η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα όλων των αλλοδαπών που έχουν επισκεφθεί πρόσφατα στην Κίνα.

Επιπλέον οι Αμερικανοί πολίτες που ταξίδεψαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες στη Χουμπέι θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα επί 14 ημέρες μετά την άφιξή τους στις ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωσή του χθες το Πεντάγωνο ανέφερε ότι ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ ενέκρινε το αίτημα που του υπέβαλε το υπουργείο Υγείας για την παροχή καταλυμάτων για έως και 1.000 ανθρώπους που ενδέχεται να χρειαστεί να τεθούν σε καραντίνα άμα τη επιστροφή τους από το εξωτερικό.

Οι υγειονομικές υπηρεσίες «ζήτησαν από το υπουργείο Άμυνας να διαθέσει πολλές εγκαταστάσεις στις οποίες θα μπορούν να στεγαστούν τουλάχιστον 250 άνθρωποι σε ατομικούς θαλάμους ως τις 29 Φεβρουαρίου 2020», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Σχεδόν 200 Αμερικάνοι που απομακρύνθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από την Ουχάν και τέθηκαν οικειοθελώς σε καραντίνα για 72 ώρες σε στρατιωτική βάση στην Καλιφόρνια, την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνουν αναγκαστικά σε καραντίνα επί 14 ημέρες. Αυτή είναι η πρώτη φορά εδώ και 50 χρόνια που το CDC θέτει ασθενείς σε καραντίνα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share