Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωναϊός: Τη Δευτέρα (3/2) τα αποτελέσματα για το ύποπτο κρούσμα στην Κύπρο!

Συναγερμός στην Ελλάδα!

1 Φεβρουαρίου 2020 13:49
Κορωναϊός: Τη Δευτέρα (3/2) τα αποτελέσματα για το ύποπτο κρούσμα στην Κύπρο!

Συναγερμός έχει σημάνει από χθες (31/1) στην Κύπρο με το ύποπτο κρούσμα για κοροναϊό σε Κινέζο πολίτη, με τον 22χρονο να διακομίζεται στο νοσοκομείο για να εξεταστεί και να φανεί από τι πάσχει, με τα αποτελέσματα να αναμένονται τη Δευτέρα (3/2).

Συγκεκριμένα, ο 22χρονος από την Κίνα που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο, παρουσίασε συμπτώματα κορωνοϊού -και συγκεκριμένα υψηλό πυρετό- κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες αρχές να τεθούν σε συναγερμό. Αφού έγινε η πρώτη εξέταση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και εφόσον η εξέταση για Γρίπη Α’ ήταν αρνητική, τέθηκαν σε ισχύ οι διαδικασίες για τον κορωνοϊό.

Όπως έγινε γνωστό, ο νεαρός είχε ταξιδέψει στην Κίνα και συγκεκριμένα σε πόλεις που έχουν τεθεί σε καραντίνα. Επέστρεψε στην Κύπρο στις 18 Ιανουαρίου και στην συνέχεια ταξίδεψε εκ νέου για το Κάιρο από όπου επέστρεψε σήμερα. Με την άφιξη του στην Κύπρο, οι αρμόδιες υπηρεσίες τέθηκαν επί ποδός λόγω και του ταξιδιωτικού του ιστορικού.

Ο νεαρός, νοσηλεύεται από χθες σε απομόνωση και υποβάλλεται σε εξετάσεις στο Νοσοκομείο Λευκωσίας για να διαφανεί κατά πόσον έχει νοσήσει.

Όπως ανάφερε και σε προηγούμενο δημοσίευμα η Cyprus Times υπό παρακολούθηση τελεί και συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο ωστόσο δεν έχει ακόμα εκδηλώσει συμπτώματα.

Τη Δευτέρα τα αποτελέσματα

Τα δείγματα έχουν ήδη σταλεί για τις σχετικές εξετάσεις στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα αναμένονται τη Δευτέρα. Εδώ να σημειωθεί πως τα αντιδραστήρια για την επιβεβαίωση κορωνοϊού δεν έχουν ακόμα παραληφθεί από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών Ελισάβετ Κωνσταντίνου σε δηλώσεις της χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ανέφερε πως με βάση το πρωτόκολλο, εάν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τον 22χρονο Κινέζο βγουν θετικά για κορωνοϊό, τότε θα ελεγχθούν τα δύο άτομα που βρίσκονταν μπροστά του, πίσω, δεξιά και αριστερά του μέσα στο αεροσκάφος με το οποίο ταξίδεψε.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι Κινέζος πολίτης που διαμένει μόνιμα στην Κύπρο και είχε επισκεφθεί την Κίνα τις προηγούμενες μέρες παρουσίασε συμπτωματολογία που ομοιάζει με εκείνη του κορωνοϊού.

Ενεργοποιήθηκαν τα πρωτόκολλα που καθορίστηκαν από τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και τις άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες και ο ασθενείς μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου μετά από τη διενέργεια των σχετικών εξετάσεων αποκλείστηκε η πιθανότητα Γρίπης Α.

Με σκοπό να γίνει περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού τις επόμενες μέρες, ο ασθενής θα κρατηθεί για νοσηλεία σύμφωνα με τα πρωτόκολλα. Τονίζεται ότι πρόκειται για ύποπτο περιστατικό και όχι επιβεβαιωμένο.

Το Υπουργείο Υγείας θα τηρεί ενήμερους τους πολίτες για οποιεσδήποτε εξελίξεις.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share