Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέος σεισμός στα Καλάβρυτα!

Που ήταν το επίκεντρο;

7 Φεβρουαρίου 2020 07:32
Νέος σεισμός στα Καλάβρυτα!

Σεισμός μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου EMSC), σημειώθηκε στις 07:06 στα Καλάβρυτα! Με τον Εγκέλαο να χτυπά χθες και στην Αθήνα!

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 2 χλμ.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, στα 9 χλμ. νοτιοδυτικά της Ακράτας και στα 7 χλμ. βορειοανατολικά των Καλαβρύτων.

H αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,9 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 5 χλμ., και επίκεντρο 15 χλμ. ανατολικά - βορειοανατολικά των Καλαβρύτων.

Ισχυρός σεισμός στην Καρδίτσα!

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην Καρδίτσα μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ μια ακόμη σεισμική δόνηση σημειώθηκε εχθές στην Κάρπαθο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 39 χλ. δυτικά νότια νοτιοδυτικά της Καρδίτσας.

Συνεχίζονται οι σεισμοί στην Τουρκία! Χτύπησε ξανά ο εγκέλαδος!

Νέα σεισμική δόνηση υπήρξε στην Τουρκία, με τον εγκέλαδο αυτή την φορά, μετά τη Σμύρνη, να χτυπά στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Χάλκης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα σεισμό της τάξης των 3.1 ρίχτερ, που συνέβη στις 21:01, με επίκεντρο στα 48 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Χάλκης, με εστιακό βάθος τα 5 χιλιόμετρα.

Το Αιγαίο «βράζει»! Νέος σεισμός στην Χίο!

Το Αιγαίο φαίνεται πως... ταρακουνιέται, αφού σεισμός έγινε πριν από λίγο κοντά στην Χίο, μετά και τον τελευταίο όχι μακριά από τη Σμύρνη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 3,5 Ρίχτερ, 14 χιλιόμετρα νότια - νοτιοδυτικά των Ψαρών.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share