Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Διπλός δυνατός σεισμός στην Κρήτη!

Συναγερμός!

7 Φεβρουαρίου 2020 07:33
Διπλός δυνατός σεισμός στην Κρήτη!

Πεντοζάλη χόρεψαν τα ξημερώματα στην Κρήτη, όπου σημειώθηκαν 2 ισχυροί σεισμοί μεγέθους 4 και 4,6 Ρίχτερ, ενώ ταρακουνήθηκαν και τα Καλάβρυτα!

Ο πρώτος, χρονικά, σεισμός στην Κρήτη ήταν 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η σεισμική δόνηση έγινε στις 04:24 στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Κάσου, σε απόσταση 32 χιλιομέτρων ανατολικά-βορειοανατολικά της Ζάκρου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το Ινστιτούτο διευκρινίζει ότι ο σεισμός, τον οποίο χαρακτήρισε «ασθενή», είχε επίκεντρο υποθαλάσσια περιοχή 392 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Ο δεύτερος σεισμός ήταν 4,6 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 05:11 επίσης στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Κάσου, σε απόσταση 33 χιλιομέτρων ανατολικά της Ζάκρου.

Ο σεισμός ήταν επίσης ασθενής, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, και είχε επίκεντρο υποθαλάσσια περιοχή 403 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας!

Σεισμός «ταρακούνησε» την Αθήνα! (photo)

Σεισμός 2,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Αθήνα! Με τον Εγκέλαδο το πρωί να χτυπάει και την Καρδίτσα!

Η ασθενής δόνηση σημειώθηκε 8 χιλιόμετρα δυτικά βόρειοδυτικά της Ραφήνας και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

undefined

Νέος σεισμός στην Κάρπαθο!

Νέος σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC, σε υποθαλάσσια περιοχή, νοτιοανατολικά της Καρπάθου και νότια της Ρόδου. Με τον Εγκέλαδο να χτυπά χθες και τη Χίο!

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 40 χλμ.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, στα 79 χλμ. νοτιοανατολικά της Καρπάθου και 155 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου.

undefined

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,5 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 27,7 χλμ., και επίκεντρο 68 χλμ. ανατολικά - νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Πανικός στην Τουρκία! Νέος σεισμός στα 4.9 Ρίχτερ!

undefined

Δύσκολη μέρα είναι η σημερινή (4/2) στην Τουρκία, αφού για ακόμη μια φορά, μετά την τελευταία δόνηση των 4.8 ρίχτερ, ο εγκέλαδος χτύπησε στα 4.9 ρίχτερ βορειοανατολικά της Σμύρνης.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 8 μ.μ. το απόγευμα, σεισμική δόνηση χτύπησε στα 91 χιλιόμετρα από την πόλη, προκαλώντας και πάλι τον πανικό.

Σμύρνη σεισμός

Η σεισμική δόνηση έρχεται μάλιστα λίγη ώρα μετά τον σεισμό των 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη δυτική Τουρκία.

Εκείνος είχε σχεδόν το ίδιο επίκεντρο δηλαδή 8 χλμ. βόρεια της πόλης Ακχισάρ και 90 χλμ. βορειοανατολικά της Σμύρνης, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 7 χλμ.

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία!

Έντονη σεισμική δόνηση, που έφερε... μνήμες από την προ καιρού τραγωδία, υπήρξε στην Ανατολική Τουρκία, με τον εγκέλαδο να χτυπά ξανά.

Συγκεκριμένη, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4.4 ρίχτερ και σημειώθηκε στις 18:47 στην Τουρκία, 113 χιλιόμετρα αναλυτικά της Λέσβου σύμφωνα με την ανάλυση του γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

σεισμός Τουρκία

Σύμφωνα με την ανάλυση ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 25 χλμ.και το επίκεντρό του εντοπίζεται βορειοανατολικά της Σμύρνης.

Σεισμός στο Ιόνιο!

Σεισμική δόνηση, μετά την ισχυρή που ταρακούνησε την Πάργα, σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (2/2) στο Ιόνιο Πέλαγος, με τον εγκέλαδο να χτυπά στις Στροφάδες.

Συγκεκριμένα, ο σεισμός ήταν της τάξης των 2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, όντας στα 42 χιλιόμετρα δυτικά του συμπλέγματος νησιών των Στροφάδων, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα.

Στροφάδες

 

Ροή ειδήσεων

Share