Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Σοκ σε σχολείο της Θεσσαλονίκης: Μαθητές ανάγκασαν συμμαθήτριά τους να γλείψει τούρκικη τουαλέτα!

Αδιανόητο περιστατικό!

24 Ιανουαρίου 2020 12:42
Σοκ σε σχολείο της Θεσσαλονίκης: Μαθητές ανάγκασαν συμμαθήτριά τους να γλείψει τούρκικη τουαλέτα!

Ένα σοκαριστικό περιστατικό bullying σε βάρος μαθήτριας από συμμαθητές της, σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ενώ, συναγερμός έγινε σημάνει σε σχολείο της Σαμοθράκης!

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε ο Focus FM 103,6 και η εκπομπή "Διπλός Ελληνικός", στο 17ο δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, τρεις μαθητές έβαλαν συμμαθήτριά τους να γλείψει "τούρκικη" τουαλέτα.

"Ντρέπομαι ειλικρινά, όταν σε χώρο, που εποπτεύω, συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Όντως μου καταγράφηκε και πήγα στο σχολείο, το περιστατικό έγινε στο ολοήμερο. Μου αναφέρθηκε, ότι στο διάλειμμα, κάποιοι μαθητές έπαιζαν ένα παιχνίδι- ο Θεός να το κάνει παιχνίδι, εν πάση περιπτώσει παιδιά είναι- και για να εφαρμόσουν τους κανόνες, που έβαλαν στο παιχνίδι, πήγαν στις τουαλέτες. Ζήτησαν άδεια από τον εκπαιδευτικό του ολοήμερου. Όταν ζητήσουν άδεια και πάνε 2 ή 3 παιδιά μέσα στην τουαλέτα και αν έγινε αυτό- μου καταγράφηκε, ότι πιθανότατα έγινε από μαρτυρίες, δεν το αρνούμαι εγώ-περιμένω να εξελιχθεί η διαδικασία για να διαπιστωθεί τί ακριβώς έχει γίνει. Δεν ήταν στον απόλυτο έλεγχο του δασκάλου, γιατί δεν έγινε στο χώρο του σχολείου, αλλά μέσα στην τουαλέτα", δήλωσε στην εκπομπή ο διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

"Επιλήφθηκε ο διευθυντής, κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες, κάλεσε τους μαθητές, κάλεσε τους γονείς. Όπως αναφέρθηκαν και εγγράφως, έγιναν και απόπειρες βιαιοπραγίας κατά εκπαιδευτικών, ενεπλάκη η αστυνομία, δικαστικοί αγώνες, που λένε, ότι θα ξεκινήσουν. (...) Είναι απαράδεκτα πράγματα. Το ποινικό δε θα το εξετάσω, αλλά στο παιδαγωγικό να ξέρετε, ότι δε θα μείνει τίποτα κάτω από το χαλί, όποιος έχει ευθύνες, θα τις υποστεί. Ήδη κινήθηκαν διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου, αλλά οποιοδήποτε πρόβλημα και να συμβαίνει, με συναίνεση λύνεται", συμπλήρωσε ο κ. Κόπτσης.

"Το κοριτσάκι έχει αλλάξει σχολείο, θα ζητήσω τη συναίνεση, γιατί η αλλαγή περιβάλλοντος δεν είναι ό,τι καλύτερο για να αντιμετωπίζεται ένα γεγονός. Άμεσα ξεκινούμε σχολές γονέων, πρέπει οι γονείς να ενημερώνονται", κατέληξε ο περιφερειακός διευθυντής Κ. Μακεδονίας Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης.

Σοκ στη Θεσσαλονίκη! Συμμορία 4 ατόμων επιτίθεται σε μαθητές! (video)

«Κραυγή» αγωνίας για τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Πεύκων Θεσσαλονίκης, που προχώρησαν σε κατάληψη εξαιτίας των συνεχόμενων κρουσμάτων επιθέσεων και κλοπών εναντίον τους από συμμορία, που υπολογίζεται πως έχει 4 μέλη.

Οι μαθητές καταγγέλλουν, ότι τις τελευταίες 10 μέρες έχουν σημειωθεί περιστατικά κλοπών και βίαιων επιθέσεων, με το τελευταίο να πραγματοποιείται λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Το θύμα επέστρεφε στο σπίτι του και δέχθηκε την επίθεση, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και τη διακομιδή του στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Κατάληψη σχολείο

Με την τελευταία κίνηση, υπάρχει η ελπίδα να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς, ώστε να λάβουν μέτρα αντιμετώπισης κρουσμάτων στην περιοχή. Δεν είναι, βέβαια, το πρώτο ακραίο φαινόμενο που παρατηρείται σε σχολικό περιβάλλον.

Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης τα άτομα που καταγγέλλονται ως δράστες δεν είναι μαθητές του σχολείου, ενώ και τα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί, σημειώθηκαν εκτός του σχολικού περιβάλλοντος και εκτός σχολικού ωραρίου.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές καθώς και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την άποψή του πάνω στο ζήτημα κατέθεσε, παράλληλα, με συνέντευξή του στο OPEN TV ο πρόεδρος του 15μελούς, Ορέστης, τονίζοντας τον φόβο που υπάρχει μεταξύ των μαθητών, ζητώντας άμεση αντίδραση των Αρχών και επισημαίνοντας, ότι οι δράστες βρίσκονται περίπου στην ίδια ηλικία με τους μαθητές. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι πρόκειται για πρόσωπα γνωστά στους μαθητές.

 

Ροή ειδήσεων

Share