Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτο: Νεκρά ψάρια ξέβρασε ο Πηνειός! Αναστατωμένοι οι κάτοικοι! (Video)

Τι ακριβώς έχει συμβεί;

13 Σεπτεμβρίου 2019 18:43
Απίστευτο: Νεκρά ψάρια ξέβρασε ο Πηνειός! Αναστατωμένοι οι κάτοικοι! (Video)

Νεκρά ψάρια ξέβρασε ο Πηνειός! Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής! Μέχρι στιγμής από τις αρμόδιες αρχές τηρείται «σιγή ιχθύος» και κανείς δεν γνωρίζει αν το θλιβερό γεγονός αποτελεί προϊόν ρύπανσης του ποταμού.

Εκατοντάδες νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν στον Πηνειό ποταμό, προκαλώντας ερωτηματικά για την περιβαλλοντική κατάσταση στην περιοχή! Ιδιοκτήτης εστιατορίου κολλούσε ψεύτικα πλαστικά μάτια στα ψάρια για να φαίνονται φρέσκα!

Πάντως, οι κάτοικοι των Μεγάλων Καλυβιών δηλώνουν προβληματισμένοι και μιλούν για οικονομικό έγκλημα.

Οι εικόνες του TV10.gr είναι από το ύψος της γέφυρας Μεγάλων Καλυβίων.

Σοκ στην Κρήτη: Εκατοντάδες νεκρά ψάρια στο Φράγμα Αποσελέμη!

Σοκ και τρόμο προκαλούν οι εικόνες από τα εκατοντάδες νεκρά ψάρια στο Φράγμα Αποσελέμη της Κρήτης! Τι προκάλεσε όμως τον θάνατο τόσων ψαριών;

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Φώτη Καζάση, ο οποίος επιβεβαίωσε την είδηση ότι βρέθηκαν νεκρά ψάρια, έχει ζητηθεί από τις υπηρεσίες να πάρουν δείγμα νερού.

Ένα σημαντικό ερώτημα είναι «γιατί ψοφάνε τα ψάρια μέσα στο φράγμα;» Συμβαίνει κάτι το ανησυχητικό ή όντως έχουν πέσει λύματα μέσα στο Φράγμα, όπως καταγγέλλεται; Φρίκη στο Ξυλόκαστρο! Νεκρά ψάρια γέμισε η θάλασσα!

Η παρουσία νεκρών ψαριών στο Φράγμα αποτελεί θέμα συζήτησης στην περιοχή τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με το ekriti.gr.

Πανικός στο Βόλο: Εμφανίστηκαν λαγοκέφαλοι!

Γέμισαν τις ελληνικές θάλασσες οι λαγοκέφαλοι, με πολλές καταγγελίες ψαράδων να καταγράφονται και στον Παγασητικό, θέτοντας σε επιφυλακή τις Αρχές για την αντιμετώπισή τους. Τη μεγάλη «απειλή» από τη συστηματική εισροή λαγοκέφαλων που αντιμετωπίζουν οι αλιείς επισημαίνουν οι αρμόδιοι φορείς, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Οι ειδικοί και το ΕΛΚΕΘΕ έχουν επισημάνει τον κίνδυνο από τη μεγάλη πυκνότητα των πληθυσμών του λαγοκέφαλου στα νερά μας, λόγω έλλειψης θηρευτών του στη Μεσόγειο.Το είδος δεν θεωρούνταν επιθετικό ή επικίνδυνο με άλλον τρόπο, πλην της κατανάλωσής του από τον άνθρωπο, αν και το συγκεκριμένο είδος δεν είναι βρώσιμο. Το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων του ΕΛΚΕΘΕ μελετά την εξάπλωση και τη βιολογία του είδους από τότε που εμφανίστηκε στις ελληνικές θάλασσες.

Ο λαγοκέφαλος, που προέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα, έχει εισβάλει στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω του καναλιού του Σουέζ την τελευταία δεκαετία και έχει εξαπλωθεί στις ελληνικές θάλασσες, έχοντας εγκαταστήσει -μέχρι στιγμής- μεγάλους πληθυσμούς στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Το ψάρι αυτό περιέχει τοξίνες σε διάφορα μέρη του σώματός του (κυρίως εντόσθια, δέρμα), οι οποίες είναι επικίνδυνες σε περίπτωση βρώσης του από τον άνθρωπο, έως και θανατηφόρες, γι’ αυτό και συνιστάται να αποφεύγεται η κατανάλωσή του.

Λαγοκέφαλος επιτέθηκε σε 16χρονο - Έκοψε κομμάτι από το πόδι του! (Video)

Ένας λαγοκέφαλος επιτέθηκε σε έφηβο ο οποίος έκανε αμέριμνος μπάνιο σε παραλία της Σητείας. Παvικός στην Κάρπαθο: Δείτε τι βγήκε από τη θάλασσα και δάγκωσε λουόμενο (Pics)

Σε άσχημη περιπέτεια εξελίχθηκε το μπάνιο στη θάλασσα για μία παρέα από το Ηράκλειο και συγκεκριμένα για ένα 16χρονο αγόρι, το οποίο δέχτηκε επίθεση από λαγοκέφαλο.

Το 16χρονο αγόρι μαζί με την παρέα του που έκαναν κάμπινγκ στον Ξηρόκαμπο της Σητείας, όταν μπήκε να κάνει αμέριμνο το μπάνιο του στη θάλασσα, δέχτηκε επίθεση από το επιθετικό αυτό ψάρι.

Όπως μετέδωσε το neakriti.gr, ο έφηβος αντιλαμβανόμενος την παρουσία του ψαριού, φοβήθηκε και προσπάθησε να απομακρυνθεί, ωστόσο ο λαγοκέφαλος είχε άγριες διαθέσεις, του επιτέθηκε και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του έκοψε κομμάτι από τη φτέρνα. Βγαίνοντας από το νερό ο 16χρονος δέχτηκε τη φροντίδα των φίλων του, ωστόσο ένας από την παρέα είχε ψαροντούφεκο και σύμφωνα με πληροφορίες μπήκε στο νερό για να σκοτώσει το ψάρι.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο ψαροντουφεκάς δεν εντόπισε έναν λαγοκέφαλο, ούτε δύο, αλλά τρεις, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες των παραθεριστών του κάμπινγκ, το ψάρι είναι μήκους εξήντα ολόκληρων εκατοστών, ενώ το άνοιγμα στόματός του φτάνει τα οκτώ εκατοστά.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share